Саопштење

Партизан се хитно огласио због писма Евролиге

  • 21.10.2024. 15:24

Кошаркашки клуб Партизан обратио се јавности путем саопштења поводом недавног писма клубу од стране Евролиге.

У том писму се навело како црно-бијели морају да регулишу увредљиво скандирање у наредним мечевима, а уколико се понови могу услиједити сакнције.

- "Ми навијамо за Партизан, прије свега зато што га волимо, а тек онда зато што је најбољи", рекао је једном велики Душко Радовић. Управо у овим ријечима, огледа се оно што Партизановце издваја у односу на друге навијаче. Тешко описива љубав која се манифестује кроз дланове и гласове свих заљубљеника у црно-бијеле!

Од почетка сезоне у Евролиги и АдмиралБет АБА лиги, Партизан је одиграо укупно девет утакмица, од чега три на домаћем терену у Београдској арени.

Више од 18.000 људи на мечу против Борца и преко 20.000 навијача који су носили црно-бијеле до побједе против Бајерна, јасан су показатељ онога о чему цијела Европа прича - Парни ваљак има најснажнију подршку са трибина!

Нови играчи који чине црно-бијели тим, за тили час су схватили колико су благословени јер им ветар у леђа даје јединствени хук са трибина. У тој синергији из које играчи и навијачи побјеђују заједно, ипак постоје ствари које не служе на част ни Клубу, ни присутним навијачима у дворани.

Увредљиви повици са трибина, као и коришћење недозвољених свјетлосних ефеката на утакмици против Бајерна, довели су до тога да Клуб буде пријављен по службеној дужности од стране званичника Евролиге на тој утакмици. Нулта толеранција за овакве испаде одавно представља стандард на спортским борилиштима широм Европе и све више штети репутацији нашег Клуба.

Понос који КК Партизан осјећа због огромне подршке, на тај начин се мијеша са горчином због изолованих испада који у огромној мјери кваре општи утисак.

Овим путем, Клуб позива навијаче да уз срце, руке и глас које безрезервно дају за побједе момака у црно-бијелом, у дворани размишљају трезвено и да не чине ништа што ће Партизану на репутационом или финансијском плану чинити штету.

Уз љубав, покажимо и одговорност јер само на тај начин чувамо наш Партизан", наводи се у саопштењу Партизана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: