Кошарка

Процурила плата бившег капитена Партизана: Ово је топ 10 најплаћенијих играча у Евролиги

  • 27.09.2024. 12:53

Почетак нове евролигашке сезоне се ближи, остало је још мање од недјељу дана до прве утакмице, а сада је изашла и листа најплаћенијих кошаркаша.

Листу највише плаћених кошаркаша објавио је новинар Арис Баркас, који ради за портал "Еurohoops", а у тексту се позвао на своја сазнања и изворе.

Све суме су у доларима и послије одузимања локалних пореза, а наведене податке треба ипак узимати са резервом, јер су званичне информације о платама ријетко када познате.

Партизанов жестоки промашај завршио ни мање ни више него у НБА!

Партизанов жестоки промашај завршио ни мање ни више него у НБА!

Према Баркасовим сазнањима, најплаћенији играч Евролиге је Саша Везенков из Олимпијакоса, који се брзо из НБА вратио у Европу. Он је потписао вишегодишњи уговор с Олимпијакосом, а плата му је 4,1 милион долара.

На другом мјесту је Шејн Ларкин из Ефеса, са платом од 3,75 милиона, а Ефесов лидер је потписао у мају четворогодишњи уговор.

Треће мјесто заузима Мајк Џејмс са платом од три милиона, а актуелни МВП и најбољи играч Монака имаће велики мотив да се покаже поново у најбољем свјетлу и поведе француски тим у још један поход на титулу.

Партизан већ обара рекорде: Црно-бијели исписали историју АБА лиге

Партизан већ обара рекорде: Црно-бијели исписали историју АБА лиге

Иза њега у табели најплаћенијих је Костас Слукас са 2,8 милиона долара, а слиједе Валтер Таварес из Реала са 2,7 милиона и Кевин Пантер са 2,6 милиона долара, колико има у Барселони.

Седмо и осмо мјесто дијеле Кендрик Нан и Никола Миротић, са наводним платама од 2,5 милиона долара, док је на деветом мјесту Даријус Томпсон из Ефеса са 2,3 милиона.

Од 10. до 14. мјеста налазе се играчи са платом од 2,2 милиона долара – то су Еван Фурније, Најџел Хејс-Дејвис, Вили Ернангомез и Венсас Поарије.

Више од два милиона годишње наводно зарађују и Токо Шенгелија, Хуанчо Ернангомез и Маркус Хауард, док су испод те бројке Чеди Осман, Џордан Нвора и Стенли Џонсон.

Такође, примјетно је да на листи фали Марио Хезоња, који наводно има бруто плату од 3,5 милиона, али нето износ је мањи од два милиона.

1. Саша Везенков (Олимпијакос) – 4,1 милиона

2. Шејн Ларкин (Анадолу Ефес) – 3,75 милиона долара

3. Мајк Џејмс (Монако) – 3 милиона

4. Костас Слукас (Панатинаикос) – 2,8 милиона

5. Валтер Таварес (Реал Мадрид) – 2,7 милиона

6. Кевин Пантер (Барселона) – 2,6 милиона

7-8. Кендрик Нан (Панатинаикос) – 2,5 милиона

7-8. Никола Миротић (Олимпија Милано) – 2,5 милиона

9. Даријус Томпсон (Анадолу Ефес) – 2,3 милиона

10-14. Еван Фурније (Олимпијакос) – 2,2 милиона

10-14. Најџел Хејс-Дејвис (Фенербахче) – 2,2 милиона

10-14. Вили Ернангомез (Барселона) – 2,2 милиона

10-14. Венсан Поарије (Анадолу Ефес) – 2,2 милиона

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: