Селектор

Сада и званично - Пешић потписао уговор: ''Никад не реци никад''

  • Извор: РТС
  • 20.10.2024. 12:37

Трофејни српски тренер Светислав Пешић потписао је нови уговор са Кошаркашким савезом Србије и остаће на челу националног тима до 2025. године.

Иако је по завршетку Олимпијских игара у Паризу саопштио да се повлачи са мјеста селектора националног тима, Светислав Пешић је, како је и најављивано претходних дана, промијенио одлуку и са новим руководством Кошаркашког савеза Србије (КСС) потписао нови уговор до 30. септембра 2025. године, уз могућност да се сарадња настави.

Огласила се полиција о незгоди у Бањалуци: Повријеђена жена из Градишке

Огласила се полиција о незгоди у Бањалуци: Повријеђена жена из Градишке

У просторијама КСС-а у Београду организована је тим поводом ванредна конференција за медије, а први се новинарима обратио предсједник националног савеза Небојша Човић, који је истакао да су разговори са Пешићем трајали одређено вријеме и да су се одужили, али да му је велико задовољство што су успјели да се договоре о наставку сарадње.

"Јако је важно за нас као кошаркашку нацију да обезбиједимо континуитет свега што је рађено неколико година уназад. То је била жеља и нације и играча, што ће олакшати све даље кораке. Преостаје нам да заједничким снагама радимо. Очекујемо велику подршку клубова, у смислу свега онога што треба да прођемо до Европског првенства. Сви рачунају да је то већ завршено, али имамо квалификације. То треба да прођемо и потребно нам је разумијевање клубова", рекао је Човић и захвалио Пешићу на разумијевању и на повјерењу.

Пешић: Никад не реци никад

Светислав Пешић је захвалио Савезу на стрпљењу и објаснио да су се разговори одужили јер је већ имао друге циљеве, планове и обавезе.

"Успјели смо то на неки начин да регулишемо и ту сам пред вама. Није ту било никаквих преговора, само разговори. Стварно сам мислио да сам ја своје обавезе према српској кошарци и репрезентацији завршио, али никад не реци никад. Ситуација је таква да се приближавају чувени прозори и квалификације за Европско првенство. Већ смо имали један прозор у фебруару, то смо некако прошли, успјели смо да се скупимо, да направимо екипу. Побиједили смо обје утакмице, али ништа није завршено јер имамо још четири утакмице", истакао је Пешић.

Рекао је да се нада да је испунио жељу играча, Савеза и јавности, али да ће једног дана неко други морати да настави континуитет.

Колика је излазност на изборе до 11 часова у Фојници, Кисељаку, Крешеву и Коњицу

Колика је излазност на изборе до 11 часова у Фојници, Кисељаку, Крешеву и Коњицу

"То што се говори говорило се и раније, а говори се и данас. Тренер је у годинама, али још је страст према кошарци и навика дубоко у мени. И то је један од разлога што смо ушли у разговоре и направили споразум, надам се на задовољство људи у Савезу и кошарке. Предстоји нам рад", нагласио је Пешић.

Светислав Пешић је 2021. године постао селектор Србије. Са репрезентацијом је освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству 2023. и бронзу на Олимпијским играма у Паризу ове године.

Један од највећих спортиста свих времена открио да умире: ''Остало ми је још 2-4 године''

Један од највећих спортиста свих времена открио да умире: ''Остало ми је још 2-4 године''

Трофејни стручњак био је и селектор националног тима Југославије у периоду од 2001. до 2002. године, када је са "плавима" освојио Евробаскет у Турској и шампионат свијета у Индијанаполису.

Наредну утакмицу репрезентација Србије ће одиграти у гостима против Данске 21. новембра у трећем колу квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Пољској, Летонији, Финској и на Кипру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм