Трагедија у породици славног кошаркаша

Упуцали оца Мајкла Џордана и бацили тијело у мочвару, а сада због ријечи судије може доћи до огромног преокрета

  • Извор: Телеграф
  • 18.10.2024. 13:53

Отац легендарног Мајкла Џордана, Џејмс, убијен је у 56. години, док је спавао у свом аутомобилу, на аутопуту у Сјеверној Каролини, 22. јула 1993. године.

Џејмс се иначе паркирао како би се одморио од пута, а аутомобил је био поклон од сина.

Џордан о Јокићу: Не сјећам се првог сусрета са ракијом

Џордан о Јокићу: Не сјећам се првог сусрета са ракијом

Осуђени за убиство су Лери Демери и Данијел Грин, који су осуђени на доживотне казне затвора, а током истраге, њих двојица су међусобно оптуживали један другог ко је пуцао.

Како је Демери тада испричао, они су планирали пљачку мотела, када су видјели луксузни аутомобил у којем је био Џорданов отац.

У тренутку пљачке, Џејмс се пробудио, а након што је упитао о чему је ријеч, звјерски је упуцан, послије чега су убице његово тијело бациле у мочвару близу Бенетсвила.

Џорданове легендарне патике

Џорданове легендарне патике "отишле" за 8.000.000 долара

Готово три деценије касније, случај би могао добити неочекивани преокрет.

Наиме, судија који је водио случај, Грегори Викс, затражио је ослобађање Данијела Грина, због како је навео, "забринутости да је погрешна особа иза решетака".

Викс је навео и да форензички аналитичар није открио кључне доказе, пошто није хтио да потврди да су тестови крви у аутомобилу, наводно били негативни и неубједљиви.

Иначе, признање Грина, који сада има 49 година, нашло се међу више од 200 случајева, који су испитивани поновно. Како су органи у Сјеверној Каролини утврдили, лабораторијски техничари наводно су прескочили тестове, или их лоше анализирали.

Ове тврдње, и ријечи судије Викса, могле би значајно утицати на промјену тока случаја, а остаје нам да видимо какав ће бити расплет.

Џордан се још увијек није оглашавао на ову тему.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: