АБА лига

Звезда у хаосу у Подгорици боља од Будућности

  • 21.10.2024. 21:44

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Будућност резултатом 75:73 у утакмици петог кола АБА лиге у дворани „Морача“ у Подгорици.

Ружне сцене су обиљежиле дерби утакмицу АБА лиге која је прекинута изласком судија у посљедњој дионици,

На 4.14 до краја треће дионице први човјек Црвене звезде Жељко Дрчелић је био приморан да напусти халу.

Утакмица је прекинута и у 33. минуту, навијачи домаће екипе су вријећали члана породице Немање Недовића, пријетили су му из првих редова трибина, капитен Будућности Алекса Илић је апеловао, али срамни повици нису престајали.

Недовић је на све реаговао осмијехом, аплаудирањем и дириговањем публици, а халу је угасио тројком за предност од 68:65 послије чега су судије отишле у свлачионицу и прекинуле дуел.

Услиједио је и одлазак у свлачионицу играча Црвене звезде послије чега је наставак утакмице стављен под знак питања, али су се послије дуже паузе актери вратили на паркет пошто је испражњен дио трибина.

Звезда је у посљедњи минут ушла са два поена мањка, али је Недовић новом тројком донио предност на који је реаговао Мекинли Рајт, осмим узастопним поеном на 32 секунде до краја.

Вођство Звезди вратио је Теодосић који је погодио два слободна бацања, а након тога домаћини нису реализовали напад за побједу.

Пратите нас и путем Вибера