Кандидат СНСД-а за начелника

Башевић: Приоритет - стабилизација и убрзани развој општине Соколац

  • 23.09.2024. 09:20

Кандидат СНСД-а за начелника општине Соколац Страхиња Башевић изјавио је да је циљ стабилизовати ову општину и повести у убрзани развој, те нагласио да је сигуран да грађани разумију да то може бити остварено са СНСД-ом као најјачом политичком снагом у Републици Српској.

Башевић је навео да грађани Сокоца већ дуже од деценије свједоче стагнацији ове општине којој су неопходне промјене и побједа политике СНСД-а која ће јој донијети стабилност и видљив развој.

"Грађани свједоче стагнацији општине у свим сегментима и неодговорној политици која није ништа друго до пресипање из шупљег у празно, а која је Соколац заковала на дно листе највећих дужника и локалних заједница које не могу самостално да обезбиједе ни најосновније функционисање", рекао је Башевић Срни.

Он је оцијенио да се такав тренд мора зауставити, а општина Соколац стабилизовати, додајући да то не могу да учине они који су је довели у незавидан положај какав никада није имала.

"СНСД и ја не хранимо народ слаткорјечивим причама и обећањима која су неостварива, већ желимо да одговорним понашањем и радом уз подршку институција Републике Српске оживимо општину Соколац која је већ дуже вријеме у својеврсној финансијској коми и немоћна да извршава своје обавезе, због чега испашта велики број грађана, чије су плате нередовне или их уопште нема, који не могу овјерити здравствене књижице и још штошта", нагласио је Башевић.

Он је изразио увјерење да грађани Сокоца одлично разумију шта је то на шта могу рачунати са њим као новим начелником и СНСД-ом као најјачом политичком снагом, те схватају да је управо ту енергија која ову општину може извући из опште клонулости и повести у убрзани развој.

"Да је тако показаће и вечерашњи предизборни скуп СНСД-а у Сокоцу са којег ће отићи јасна слика и порука да су наше политике и програм прихваћени у народу и да грађани знају да је побједа СНСД-а побједа за њихов бољи живот, за Соколац и за Републику Српску", поручио је Башевић.

Он је истакао да Соколац и његови грађани немају времена за још четири године ишчекивања да се остваре празна обећања, што је, како каже, више него довољан разлог да се опредијеле за промјене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада