Бијељина

Београдски медији: Србија је одабрала - подршка за др Микајла Лазића!

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 17:52

Министар здравља Србије Златибор Лончар јуче је посјетио болницу у Бијељини и састао се са директором ове здравствене установе др Микајлом Лазићем. Ова посјета изазвала је велико интересовање медија у Србији, који пишу како "посјета у јеку кампање није никаква случајност".

Наиме, како је извијестила београдска телевизија "Б92", Лончар је први министар здравља из Србије који је посјетио неку здравствену установу у Српској, а чињеница да је изабрана баш болница у којој је директор др Микајло Лазић није случајност.

"Ова посјета у јеку кампање је јасан знак да са ове стране Дрине стиже подршка за кандидатуру др Микајла Лазића за градоначелника. Оваква одлука српске Владе не треба никога да чуди, јер је са једне стране актуелни градоначелник који индиректно напада сам врх државе Србије и фотографише се са генералима Армије БиХ, док је са друге његовање вијековних братских односа. Подршка Лазићу најлогичнији је избор који може да направи сваки политичар, али и сваки човјек", пише "Б92".

Са друге стране, извјештавајући о Лончаревој посјети, београдски портал "Република" додаје и да је актуелни градоначелник Бијељине Љубиша Петровић "затворио врата Србији".

"Док актуелни градоначелник затвара врата Србији и не жели да укаже добродошлицу српском министру здравља тврдећи притом да 'поштује вољу народа', питамо се да ли је народ у Семберији, одувијек познат по инату и отпору, и овога пута 'насјео'' на причу о некаквом отпору, поштењу, борби против криминала", пише "Република".

На став актуелног руководства Бијељине према Србији осврнула се и "Србија данас".

"Након тридесетак година владања СДС-а вријеме је да се Семберци стварно заинате и странку која је синоним за корупцију и криминал и која све више постаје и странка сумњиве националне оријентације пошаљу у историју. Вријеме је за промјене!", пише портал.

Пратите нас и путем Вибера