СНСД

Богољуб Зељковић: Бањалука не смије бити аматерски пројекат

  • 25.09.2024. 13:03

Бањалука је наш дом и према њој се морамо понашати домаћински, а као породичан човјек, супруг и отац три дјевојчице сматрам да највећу одговорност имамо према нашој дјеци, казао је Богољуб Зељковић који је на листи СНСД-а за одборника у Скупштини града Бањалука.

Навео је и да је тренутно у граду највећи проблем недовољно мјеста у вртићима те да ће с тога прва иницијатива коју планира предложити да у будућности сваки инвеститор који гради велике зграде буде у законској обавези да по завршетку истих, граду уступи власништво над дијелом објекта који ће бити намијењен за простор вртића.

- Заузврат град ће бити дужан да у складу са законом пружи олакшице инвеститорима приликом градње. Ова мјера представља дугорочно рјешење овог проблема, јер свако дијете у Бањалуци мора имати мјесто у вртићу, а познато је да их данас недостаје око 2.500 - поручио је Зељковић.

Навео је и да је у претходне четири године рада у ФК Борац схватио да Бањалука заслужује веће улагање у спорт и спортски развој, као и да постоји потреба за изградњом дворана и стадиона са већим капацитетима за публику.

- Важности спортског развоја од најмлађих категорија огледаће се у оснивању школске спортске лиге, која би за циљ имала једном годишње организацију такмичења основних и средњих школа из свих спортова. Такође, важно је и оснивање фонда за развој спорта чија би функција била субвенционисање чланарина у спортским клубовима за основце и средњошколце, али и потпомагање талентованих појединаца и пружање подршке надареној дјеци ради даље мотивисаности - поручио је Зељковић.

Циљ је, како је навео, створити град по мјери човјека, град гдје сваки становник има прилику за достојанствен живот и развој.

- Предложићу и увођење плата за родитеље његоватеље, чиме ће се осигурати да сви они родитељи који брину о дјеци са посебним потребама добију загарантовану мјесечну плату. Такође, многи пензионери са најнижим примањима суочавају се са превисоким трошковима, а град би требало да субвенционише рачуне за струју и воду за оне којима је то најпотребније - навео је Зељковић.

Нагласио је и да Бањалука не смије бити аматерски пројекат те да заслужује стручно руковођење достојно европским градовима.

- Највећи изазов представљају неадекватна инфраструктура, бесправна градња и нередовно одржавање зелених површина. Не можете бесправно градити и очекивати подршку. Не можете бити присталица паркова и видиковаца, ако вам је град запуштен и прљав. Овај град заслужује да буде здрав и сигуран за сву дјецу. Такође, ово морају бити посљедњи избори на којима се спомиње вода и асфалт. Срамота је да у 21. вијеку поједини дијелови града немају основне услове за живот - казао је Зељковић.

Оцијенио је да је Бањалука у претходне четири године била изложена само тензијама и неслагањима које су град уназадиле. 

- Управљање највећим градом РС заслужује већи степен струке и искуства. Морамо да радимо. Будући одборници не смију бити пијуни у рукама разних интереса, одговорност према грађанима мора да буде изнад свих интереса. Бањалуци су потребни раст и разумијевање. Подржаћу сваку добру идеју, без обзира од кога долази, јер је приоритет смо један - Бањалука  - казао је Зељковић и додао да је Никола Шобот најбољи избор за градоначелника, јер доноси стабилност, професионалност и фокус на стварне потребе града, које су у претходном периоду често биле запостављене, а што у будућности не смије да се дешава.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.