СНСД

Додик: Бијељина само са Лазићем може напријед

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2024. 17:22

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да у посљедње четири године, од како је на челу Бијељине Љубиша Петровић, није урађено ништа, те да град на предстојећим изборима има могућност да изабере Микајла Лазића, човјека са капацитетом и подршком републичких органа са којим једино може напријед.

"Ко хоће и даље да се инати, нека се инати - имаће само поново четири године застоја. Они који се инате имаће - ништа. Само ако нам дође господин Лазић Бијељина може успјети", рекао је Додик новинарима уочи радног састанка Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Он је истакао да је актуелни градоначелник од Бијељине направио циркус, ријалити центар, мислећи да је шетање до Бањалуке све умијеће.

Зато, нагласио је Додик, Бијељина има одличну понуду, човјека кога сви знају, који не треба много шта да говори о себи, него, напросто да Бијељину преузме и да почне да се ради.

"Непосредно прије успостављања нове власти ми смо са претходном бијељинском власти покојног Миће Мићића направили шеталиште уз канал, а све остало било је – ништа", навео је Додик.

Он је подсјетио да је Петровић направио циркус када се догодила промјена, нова власт, када су дошли најодговорнији функционери са републичког нивоа у жељи да постигну даљи договор о реализацији 16 тачака програма договореног са Мићићем.

"Он (Петровић) тада је направио циркус само да би дао прилику БН телевизији и неким другим медијима да се иживљавају", додао је Додик.

Он је нагласио да живот није ријалити, да постоје бројна питања која треба рјешавати, а управо Петровић је главни кривац што нису ријешени имовинскоправни односи како би Бијељина била одбрањена од вода изградњом великог насипа.

"Ових дана кад чујем како по Европи падају кише устајем са стрепњом сваки дан да да ли се то и нама неће десити. Ми који смо подигли кредит од Европске банке за изградњу тог насипа, који је већи од 50 милиона, морали смо већ да враћамо, а нисмо ни почели да га градимо. Све то, нажалост, због неспособног типа који мисли да је шетање до Бањалуке све умијеће, да то шири друштвеним мрежама и да се исмијава свему и свачему. То, наравно, нити је политика, нити може да буде", напоменуо је Додик.

Додик је рекао да се сусрео и са пензионерима у Бијељини којих има 16.000.

"Сваки мјесец је пензија у просјеку који ми плаћамо овдје 12 милиона КМ. Више од 150 милиона добија се из републичког фонда само за пензионере овдје у Бијељини, да не говоримо о пољопривредницима и много чему другом", истакао је Додик.

Он је нагласио да институције Републике Српске у Бијељини граде ауто-пут и много чега другог, попут раније изграђене болнице.

"Ако неко не жели да види шта је све са наше стране урађено за Бијељину, неће ни видјети и не можете му помоћи", поручио је Додик.

Он је поновио да је у Бијељини прије четири године направљен застој.

"Ништа није урађено, а имао је (Петровић) 350 милиона КМ на располагању за те године. Толики је био буџет Републике када сам постао предсједник Владе, па смо живјели, цијела Република, а он није могао ни да окречи оно што смо ми радили и урадили", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм