СНСД

Додик: Подржаћемо све пројекте које предложи општина Невесиње

  • Извор: СРНА
  • 29.09.2024. 18:01

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас са централне трибине СНСД-а у Невесињу да ће подржати све пројекте које предложи ова општина и да никада неће престати да се бори за сваког грађанина Републике Српске.

Додик је поновио да су у Невесињу добри, храбри и поштени људи и да се Невесиње посљедњих година покренуло.

Он је подсјетио да је било много скептичних прије 10 година када се почињало радити, али да се сада примјећује да се у Невесињу граде нови станови, што говори да постоји интерес и да има перспективе.

Додик је похвалио листу СНСД-а за скупштину јер је пуна младих људи.

"У политици није најтеже испунити обећање, него испунити наду људи који овдје живе. Они знају на крају да ли је то у реду. Испунити наду да се нешто креће је добар посао. Завршили смо воду, пут према Мостару, али да можемо да радимо морамо да имамо компактну управу, начелника и већину која може да одлучује и да свака одлука буде повод за славље, а не ријалити", рекао је Додик и додао да је политика тешка борба за свако рјешење.

Он је рекао и да је дошао да подржи кандидата СНСД-а за начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића јер је увјерен да ће добро радити.

"Није ми било једноставно када сам у Београду одлучивао ко ће добити средства за адаптацију и санацију. Међу првима сам ставио Невесиње и то је дио дуга према грађанима, али и према Авдаловићу за кога сам знао да ниједан фенинг неће отићи на другу страну и да ми нико неће, када одем у Београд трљати нос зато што је то неки промашај и тако је било", поручио је Додик, додајући да и Авдаловић не би могао без људи око њега.

Додик је захвалио Невесињцима за подршку коју су дали њему и властима Републике Српске и истакао да је СНСД најјача странка због подршке народа.

"Мој посао је да не дозволим да изгубимо било какво право и да покушам да наговорим друге да нас пусте на миру. Српска је наш гарант и ми ћемо одлучивати о њој. Нећемо да прихватимо странце да нам управљају из својих себичних интереса да би овдје припремили следеће пљачке. Ја то радим сваки дан и Српска је сада стабилнија него било када и зато је ударена са санкцијама", рекао је Додик.

Он је нагласио да Српска не смије изгубити себе, своју државност и слободу.

"Нека они који не знају ништа о државности оду у Федерацију и виде како живе Срби тамо. То би нам се веома брзо десило када би дошли до лажљиве интеграције и то не смије да буде наш циљ. Срби не смију да остварују више никад туђе идеје, него своје националне и државне идеје. Само тако можемо обезбиједити да овдје имамо слободу и да можемо да живимо", поручио је Додик.

Он је рекао да никада неће из уџбеника бити избачени породица, мајка и отац и уведен родитељ један и родитељ два "Срби то одбијају и то је борба коју власт Српске бије", поручио је Додик.

Он је рекао да ће увијек бити новца за дјецу и да ће Невесиње добити нови вртић уколико се на листи чекања нађе и 30 дјеце, али и да ће дати новац да се тренутни вртић модернизује.

Додик је поручио начелнику Невесиња Миленку Авдаловићу да ће добити милион КМ за наставак изградње водовода према невесињским селима.

Додик је позвао Невесињце да подрже Миленка Авдаловића и листу СНСД-а за Скупштину општине Невесиње, поручивши да је СНСД партија мира која жели да одржи стабилност и да ће бити настављени сви пројекти који су у току.

"Важно је да будемо јединствени. Овдје је ситуација много боља, направљена је промјена и рјешавале су се ствари. Поносан сам на то. Подржаћу све пројекте које имате, подржаћу вас јер знам да сте добри и поштени људи. Живјело Невесиње, живјела Република Српска и живјела Србија", поручио је Додик.

Авдаловић је рекао да је и 2016. године обећано много, а и урађено је много, чак и више, али да има још посла.

"Невесиње и Херцеговина су данас највећа радилишта у Републици Српској у енергетском сектору, поготово у обновљивим изворима енергије, вода, сунце и вјетар су и наша нада и вјера и снага, али и наша стварност. Невесиње ће у наредном мандату добити први вјетропарк у Републици Српској и прву хидроелектрану након више деценија, Хидроелектрану Дабар и вјетропарк Гребак. Невесиње је највеће радилиште соларних електрана у Републици Српској. Ништа од тога не би било да нисмо имали подршку Владе Српске и нашег предсједника. Ништа од тога не би било да нисмо добили помоћ Владе Србије, а одлучујућу улогу у томе је имао предсједник Додик", рекао је Авдаловић и подјсетио да је у протеклом мандату урађено много улица, путева, спортска дворана, Дом културе, школе, водовод.

Он је подсјетио да сада сви имају воду, те да је остао још дио села за које треба 1,5 милиона КМ, а за такав пројекат је потребна помоћ.

"Ми постављамо реалне циљеве које на рационалан начин остварујемо. Познат сам као начелник који увијек нешто тражи, али паре трошим рационално и не дајем их за беспослице. Када будемо урадили пројектно рјешење, немам кога другог звати у помоћ него Вас, Владу Српске и Србију", рекао је Авдаловић.

Он је истакао да Невесиње идуће године обиљежава важан јубилеј за српски народ, 150 година од Невесињске пушке, и то заједно са Србијом.

"Мислим да је посебно важно да у јулу будемо сви у Невесињу и да се подсјетимо на оно што је било 1875", рекао је Авдаловић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Милосав Уљаревић рекао је да се у посљедње четири године у Невесињу радило много и захвалио за сарадњу коалиционим партнерима који су и данас били уз СНСД Невесиња.

"Трудили смо се да оправдамо ваше повјерење. Као што смо и обећали, водили смо политику рада и дјела, политику толеранције и помирења у којој је свако добронамјеран могао да пронађе себе и своје достојанство, а да својим радом допринесе за боље себе и свих нас", навео је Уљаревић и захвалио руководству Републике Српске за подршку многим пројектима који су видљиви сваком добронамјерном човјеку у Невесињу.

Према његовим ријечима, у СНСД-у су се трудили да осмогодишњи развој подједнако осјете сви грађани, од центра града до најудаљенијих села.

"Надамо се да смо у доброј мјери и успјели у томе и тако ћемо наставити. Пратили смо вас и слушали и трудили се разумјети проблеме. СНСД је био покретач процеса који је оставио дјела и пружио шансу свима, ујединио људе који су имали визију и вољу да заједно стварамо и радимо. Вјерујем у Невесиње и његов развој. Моја жеља и завјет је да моја дјеца воле ово мјесто колико и ја и да живе и стварају овдје", поручио је Уљаревић и додао да ће људи на листи СНСД-а бити нови покретач развоја.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија захвалио је коалиционим партнерима на подршци за начелника Невесиња и истакао да Невесиње из дана у дан напредује и постаје све љепше.

"Био је стрес када би загрмило са Јадрана јер је нестајало струје. Урађена је 110-киловолтна веза и сада не знамо када је посљедњи пут нестало струје. Све ово и још много тога је урађено", рекао је Таминџија.

Он је подсјетио и на пројекат Горњи хоризонти који је промијенио начин живота.

"Сљедећа финансијска ињекција је била помоћ Владе Србије која је тада била у вриједности једног буџета Невесиња и највећа је до сада. Утрошена је свака марка на најбољи начин што је видљиво на сваком кораку, у свакој мјесној заједници и сваком селу", нагласио је Таминџија.

Он је подсјетио да су стари људи говорили да се нешто радило само у Титово доба.

"У ово доба, које ће се звати Додиково доба урађени су најзначајнији пројекти на које смо чекали ми и наши преци више деценија. Да Херцеговци знају рећи хвала свједоче избори на којима ви предсједниче добијате подршку као у родним Лакташима. Нема разлога да тако и не буде у будућности јер имамо његову подршку и подршку Владе, али и подршку људи у Невесињу", поручио је Таминџија, додајући да ће побиједити кандидати СНСД-а на изборима, а са њима и Невесиње и Република Српска.

Централну трибину СНСД-а у Невесињу подржало је и вођство седам коалиционих странака које су подржале кандидатуру Авдаловића за начелника. Трибини су присуствовали бројни званичници из херцеговачких општина, народни посланици и многи други.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)