СНСД

Додик: Учинићемо све да Кнежево има перспективу

  • Извор: СРНА
  • 19.09.2024. 18:17

Предсједник СНСД-а Милорад Додик подржао је данас кандидата те странке за начелника Кнежева Горана Боројевића и истакао да ће СНСД учинити све да ова општина има перспективу.

Додик је нагласио да Кнежево изгледа боље него раније док су неки други били на власти.

"Сада је важно да се усмјеримо на рјешавање најважнијих проблема ове општине као што је функционисање буџета оптерећеног кредитним задужењима из прошлости и да видимо како рјешавати питање запошљавања, комуналне инфраструктуре", рекао је Додик Срни у Кнежеву, гдје је присуствовао предизборној трибини СНСД-а.

Он је подсјетио да је актуелна власт реализовала капитални пројекат за Кнежево, а то је пут који повезује ту општину са Котор Варошом, додајући да ће бити настављено улагање у пројекте у Кнежеву, као што је изградња хидроелектране.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић подржала је кандидата те странке за начелника општине на предстојећим изборима Горана Боројевића, наводећи да је он показао, управљајући општином у сложеним временима, да може да оправда повјерење грађана.

"Он ће заједно са републичким институцијама наставити да развија ову локалну заједницу путем различитих пројеката које ће финансирати Влада Републике Српске као што смо до сада то и радили. Очекујемо овдје побједу СНСД-а и значајан број одборника, доминантно присуство у локалном парламенту и убједљиву побједу Боројевића", додала је Цвијановићева.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да Кнежево има велико оптерећење на буџет, а то је кредит Инвестиционо-развојне банке (ИРБ).

"Сигурно да ћемо разговарати на који начин помоћи овој локалној заједници да то питање буде ријешено. Влада Српске ће пратити све пројекте који буду потреба грађана Кнежева, као и у свим локалним заједницама", рекао је Вишковић.

Кандидат СНСД-а за начелника Кнежева Горан Боројевић захвалио је руководству СНСД-а за подршку.

"У овом изборном процесу желимо да постигнемо одређене циљеве, а то је рјешавање проблема око ИРБ-а и путне комуникације Бањалука - Кнежево преко Карановића, као и повећање запослености и стабилност буџета општине", рекао је Боројевић који је актуелни начелник општине Кнежево.

Пратите нас и путем Вибера