Источни Стари Град

Јовичић: Приоритет израда социјалне карте домицилног становништва

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2024. 09:30

Кандидат СНСД-а за начелника општине Источни Стари Град Миљан Јовичић рекао је да је увјерен да ће у овој локалној заједници доћи до промјена и да ће, у сарадњи са Владом Републике Српске и републичким институцијама, коначно бити створени услови за достојан живот становника ове општине.

Јовичић је изјавио да ће као будући начелник општине првенствено радити на изради социјалне карте домицилног становништва која би требало да идентификује социјално најугроженије породице које ће бити приоритет у планирању социјалних мјера.

"С обзиром да је ово пољопривредни крај, ту прије свега мислим на равноправну подјелу пољопривредних подстицаја, што до сада није био случај. Досадашња пракса је била да се подстицај дијели људима блиским актуелном начелнику Боји Гашановићу, неријетко и људима који нису са подручја наше општине и не посједују пољопривредна добра на овој територији", нагласио је Јовичић за Срну.

Такође, додао је он, подстицај је дијељен без икакве даље контроле и повратне информације у шта је инвестиран.

"Циљ СНСД-а, партије која ме је кандидовала за позицију начелника општине, јесте да развијемо општину Источни Стари Град и да на све могуће начине спријечимо негативан тренд одлива становништва, поготово млађе популације, а што је уско везано и за социјалну карту", рекао је Јовичић.

Он је додао да ће социјална карта јасно показати статус становништва и њихове потребе, прије свега, у погледу запошљавања.

"Морамо створити услове да барем један члан из социјално угрожених породица добије посао, а не да из других општина долазе и раде у Источном Старом Граду", поручио је Јовичић.

Он је нагласио да је циљ СНСД и њега као кандидата да ова странка узме власт у Источном Старом Граду да би се успоставио континуитет између републичке и локалне власти на добробит људи који живе у овој локалној заједници, као и њеног развоја.

Јовичић је рекао да вјерује да ће добити повјерење својих суграђана како би у наредне четири године заједно радили на развоју Источног Старог Града, који годинама стагнира и не прати трендове општина које су у саставу града Источно Сарајево. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке