Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Надамо се да ће побиједити снаге које се боре за Српску, а не они који су примали Кристијана Шмита

  • Извор: РТРС
  • 04.10.2024. 08:45

Надамо се да ће побиједити снаге које се боре за Републику Српску, а не они који су примали Кристијана Шмита, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Једино двоје људи који су примили Шмита су кандидати за градоначелника Бањалуку и зато се надам да ће побиједити снаге које се боре за јасну позицију Републике Српске и Бањалуке", навео је Ковачевић.

Истакао је да се СНСД увијек бори за за кључне интересе, а то је заштита Републике Српске, српског народа и свих грађана.

"Ми за такву политику увијек тражимо подршку, без обзира да ли су избори или нису", навео је Ковачевић, који је и делегат у Клубу Срба у Дому народа ПС БиХ.

Ковачевић је рекао да је кандидат ПДП-а Драшко Станивуковић злоупотријебио закупљен термин на Радио телевизији Републике Српске како би бацио дрвље и камење на РТРС.

Миличевић спреман на све, скида лого странке док моли за гласове Бошњака

Миличевић спреман на све, скида лого странке док моли за гласове Бошњака

"Можда су му драже сарајевске телевизије. На РТРС-у се ради професионално и грађани вјерују РТРС-у", навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је РТРС кључни ресурс Републике Српске.

"Видите са каквим ударима се Српска суочава сваки дан. Замислите да нема РТРС-а и да нема свих вриједних људи који овдје раде", рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да је РТРС стуб Републике Српске.

"Желим вам рећи хвала што браните интересе Републике Српске", навео је Ковачевић.

Кисељак и Крешево под водом: Путеви блокирани, настава одгођена

Кисељак и Крешево под водом: Путеви блокирани, настава одгођена

Ковачевић је додао да институције Републике Српске финансирале све кључне ствар које су урађене у Бањалуци.

"Имамо неодговорно понашање Градске управе Бањалуке. Кружни токови су могли бити урађени много раније, а неко се сјетио да то ради у септембру и сада имамо саобраћајни колапс", рекао је Ковачевић.

Навео је да СНСД ради на стратешком развију цијеле Српске.

"И Бањалука је постала центар од кад је Милорад Додик дошао на власт. Ми се из перспективе Републике Српске трудимо да  радимо све најбоље ствари у свим локалним заједницама", навео је Ковачевић.

"Идемо на сједницу Дома народа"

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да ће српски делегати ићу на сљедећу сједницу Дома народа ПС БиХ.

"Не знамо да ли ће бити одржана. Бошњачки делегати блокирају рад Дома народа. Ми идемо да радимо и наша кључна политика је заштита Републике Српске", рекао је Ковачевић.

Подсјећамо, након више од пола године заказан је наставак сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, прекинуте у марту.

Наставак засједања блокирали су бошњачки представници, јер им је био споран приједлог закона о Уставном суду БиХ.

Пратите нас и путем Вибера