Портпарол СНСД-а

Ковачевић: Станивуковић прикрива властиту неспособност, незнање и нестручност

  • 24.09.2024. 13:59

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да су тврдње градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића о намјерно изазваним гужвама у граду политичка подвала којом, како каже, прикрива властиту неспособност, незнање и нестручност.

- Тешка је конкуренција на нашој политичкој сцени, али ипак морам да кажем да стварно одавно нисам чуо глупљу, бесмисленију и безобразнију политичку подвалу од тезе Драшка Станивуковића да су саобраћајне гужве намјерно изазване и то од СНСД-а - рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је истакао да Станивуковић "очигледно има проблем да призна своју одговорност, јер је он једини одговоран за постојање несносне саобраћајне гужве у Бањалуци".

- Два дана прије те политичке подвале, поредио је Бањалуку са Бечом и говорио да су у Бечу исте саобраћајне гужве, али да се једино у Бањалуци људи изненађују гужвама - рекао је Ковачевић.

Он је навео да је у Бањалуци више од 90.000 регистрованих аутомобила, плус, како каже, десетине хиљада аутомобила који долазе из других градова Републике Српске и окружења.

- Долазе из Приједора, Градишке, Српца, Прњавора, Добоја, Дервенте, јер су захваљујући развоју сада близу Бањалуци и многи људи из тих градова послом или неким другим обавезама су везани за Бањалуку. У таквој количини аутомобила, да би неко намјерно и вјештачки створио гужву, требало би минимално још неколико хиљада аутомобила на бањалучким улицама. Онда треба да се постави питање - колико кошта да се у сваки од тих неколико хиљада аутомобила наспе резервоар горива, плус, као што је он тврдио, уплатите људима некакве дневнице да праве такав циркус. То је потпуна бесмислица, јер је јасно да би били потребни милионски износи по дану за такве глупости - навео је Ковачевић.

Он је нагласио да је градоначелник Бањалуке добио могућност од Путева Републике Српске да направи неколико кружних токова у Бањалуци у току ове године, да је чекао септембар и закрчио оба транзита, а да при томе, како је навео, нико не види да се ишта ради и да се било шта дешава, осим што су затворене одређене саобраћајне траке.

Ковачевић је рекао и да је Станивуковић обезбијеђена средства за мост у Доцу преусмјерио на "некакве козметичке, шминкерске послове у граду, умјесто за нови мост".

- Чињеница је да је Влада обезбиједила средства и скоро завршила мост у  Чесми, а да Станивуковић још није завршио приступне саобраћајнице за тај мост, тако да ће мост остати као споменик, јер не може да се користи због тога што он није испунио минималне обавезе које је имао - нагласио је Ковачевић.

Он је рекао и да промјена режима саобраћаја у центру града није допиринијела смањењу саобраћајних гужви.

- Чињеница је да је промијенио саобраћај у центру града и увео једносмјерни, а да није обазбиједио додатне саобраћајнице које би то покриле, да је смањио број саобраћајних трака. На примјер, у главној улици - Улици Краља Петра Првог, имали смо по двије траке у оба правца, а да је он то сада свео на двије траке у једном правцу јер је једну оставио за јавни саобраћај која ни на који начин није допринијела смањењу гужви, а једну дао за бициклистички саобраћај. Ако узмемо ову и Видовданску улицу гдје смо имали укупно осам трака, он је са осам свео на укупно четири - рекао је Ковачевић.

Он је рекао да је Станивуковић "саобраћајни геније какав се никад није родио било гдје у свијету".

- Умјесто да призна да је у потпуности блокирао саобраћај, да је једини геније којем је пало на памет да у истом тренутку у једном мјесецу блокира оба транзитна пута у граду, он сада, умјесто да све то призна као своју неспособност, незнање и нестручност, измишља политичке подвале и покушава у другима да нађе кривца - истакао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.