Бијељина

Лазић: Окупићемо компаније из области ИТ индустрије у удружење

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 17:29

У Бијељини тренутно послује више од 20 компаније из области ИТ, дигиталне и креативне индустрије и запошљавају више од 500 радника. То је огроман потенцијал, а мој план је да их окупим у једно удружење. Наравно, удружење неће утицати на пословне планове ових компанија, јер они најбоље знају свој посао. Циљ је да, кроз приједлоге удружења омогућимо боље услове да се та грана у Семберији додатно развије, рекао је ово кандидат за градоначелника Бијељине Микајло Лазић након низа састанака са власницима ИТ компанија из Бијељине.

Лазић истиче да су оне веома важне и да мора постојати стратешка сарадња, јер постоји огроман простор за напредак.

"Морамо дати максимум да искористимо потенцијале у овој индустрији. Имамо младе школоване програмере, ИТ стручњаке, који су својим знањем апсолутно конкурентни и примијећени на свим меридијанима. Због тога је важно да и локална заједница подржи ове компаније. Уз то, циљ је да и сама Градска управа представља ИТ потенцијал који посједујемо на иностраним сајмовима, приликом међународних посјета и слично", објаснио је Лазић.

Према ријечима Бојана Савића, носиоца одборничке листе СНСД-а, циљ је да ИТ компаније буду мотивисане да остају у Бијељини, као и да нове отварају своја сједишта у овом граду.

"Једна од идеја је и да у оквиру пословне зоне плански буде одвојен простор који ће се издавати искључиво ИТ компанијама и у којима ће се концентрисати тај тип бизниса. Град, на примјер, може да изда простор бесплатно, или да субвенционише трошак закупа, а све како би компаније имале више простора за улагање у људе који су заправо и основни ресурс ИТ индустрије", рекао је Савић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.