МУП КС

Полиција интервенисала више пута на биралиштима у Кантону Сарајево

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 18:35

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево имали су данас више интервенција на биралиштима у Кантону Сарајево, а против једног лица биће поднесен и захтјев за покретање прекршајног поступка.

Портпарол кантоналног МУП-а Мерсиха Новалић рекла је Срни да се овај инцидент догодио у 17.15 часова у општини Ново Сарајево, када се лице посвађало са чланом бирачког одбора, јер није могло да оствари своје бирачко право.

"Не знам детаље, да ли је било у питању то што није било на том списку, углавном биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка", рекла је Новалићева.

Она је истакла да је полиција на терен излазила по позивима чланова бирачких одбора и грађана због задржавања страначких активиста у близини мјеста за гласање.

Новалићева је навела да изборни процес није нарушен и гласање није прекидано.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.