Кандидат за градоначелника

Шобот: Сеоски крајеви Бањалуке заслужују равноправан развој и улагања

  • 22.09.2024. 18:43

Кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, данас је наставио своју кампању посјетама Стричићима, Доњим Колима, Рекавицама, Кмећанима и Павићима, гдје је разговарао са мјештанима о дугогодишњим проблемима који оптерећују живот у овим сеоским крајевима. Фокус је био на основним комуналним проблемима, попут насипног материјала, водоснабдијевања, расвјете, асфалтирања путева, аутибуских стајалишта и јавног превоза, који су и даље неријешени.

- Стричићи су примјер како сеоски крајеви не смију остати заборављени. Инфраструктура овдје није ријешена – од искључења струје, недостатка расвјете, па до километара неасфалтираних путева, иако су одлуке о асфалтирању већ донијете. Потребно је хитно реаговати и завршити радове на које мјештани чекају годинама - поручио је Шобот.

У Доњим Колима, главни проблеми су непроходност пута Буквалек-Доња Кола и непостојање адекватних аутобуских стајалишта.

- Аутобуска стајалишта на локацијама ‘Дедићи локва’ и ‘Нинковић брдо’ морају бити уређена, а проблем клизишта на Дугој Равни хитно саниран. Без тих основних инфраструктурних интервенција, становници Доњих Кола су практично одсјечени - нагласио је Шобот.

У Рекавицама, главни приоритет је постављање расвјете у насељима Павловићи, Јанковићи, Мишићи и Плавшићи, као и асфалтирање локалних путева.

- Ове заједнице заслужују сигурну инфраструктуру, јер без расвјете и уређених путева, свакодневни живот овдје је изузетно отежан - додао је.

Кмећани и Павићи дијеле сличне изазове са осталим насељима. 

- Без одговарајуће комуналне инфраструктуре, путева и расвјете, ови крајеви не могу напредовати. Свако насеље, било оно ближе или даље од центра, мора бити третирано са једнаком пажњом и улагањима, јер живот грађана овдје једнако је вриједан и важан као и у урбаним дијеловима - истакао је Шобот, осврћући се на потребу за равномјерним развојем.

На крају, Шобот је закључио: Сеоски крајеви Бањалуке заслужују равноправан развој и улагања као и сваки други дио града. Морамо осигурати да свака заједница, без обзира на удаљеност, добије потребну пажњу и инфраструктурна рјешења. Побиједиће наша дивна села – побиједиће Бањалука!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)