Кандидат за одборника

Васић указао на горући проблем: Ко је одговоран за пропаст пречистача отпадних вода?

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 14:07

Бијељина је град гдје отпадне воде, без икаквог пречишћавања, завршавају директно у водотоку, што угрожава здравље нас и наше дјеце, поручио је Љубиша Васић, кандидат СНСД-а под редним бројем 25.

Васић је, симболично, са гас маском на лицу, прошетао поред једног од канала у који се пушта отпадна вода у Семберији.

"Тај проблем посебно погађа Велику Обарску и околна мјеста одакле долази и сам градоначелник, љекар, који би требало да брине о здрављу људи, што подразумијева и здраво окружење, а најприје воду која није загађена", поручио је Васић.

Он је упитао зашто становништво није обавјештено овом озбиљном проблему.

"Овај проблем већ читаву годину уништава нашу животну средину. Вријеме је да се јасно упитамо ко је одговоран за пропаст пречистача отпадних вода? Зашто грађани Бијељине плаћају канализацију? Ко је дозволио да овај пројекат, који је требало да штити нашу заједницу, постане опасност по наше здравље? Ово је питање опстанка. Вријеме је да се преузме одговорност, јер загађена вода значи загађена будућност", рекао је Васић и подсјетио да је град Бијељина преузео управљање над пречистачем отпадних вода 2020. године, након истека гарантног периода.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.