Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Српска показује демократски став

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 19:08

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је након гласања на локалним изборима у Милићима да је данас велики дан за Српску, када она показује демократски став.

"Треба апеловати да ово протекне у најбољем реду јер тиме ћемо послати поруку и свима онима који на било који начин атакују на Републику Српску да смо ми демократски народ и да на демократски начин знамо испољити своја осјећања", рекао је новинарима Вишковић.

Он је пожелио да избори протекну у реду и без инцидената и да људи покажу достојанствен однос према данашњем дану.

"Свако има право да изрази своје мишљење, свој став, али тај став и то мишљење не треба ни на који начин да угрози било кога другог", поручио је Вишковић.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, изразио је наду да ће у Милићима бити настављена досадашња пракса у овој локалној заједници која више од 20 година има успјешну сарадњу са републичком влашћу.

Вишковић је истакао да је у Милићима СНСД на власт двадесет и више година.

"Сматрам да треба имати ту конекцију локалне и републичке власти како би се што више инвестиција привукло у ово мјесто и како би све оне пројекте које смо заједно започели могли несметано да завршавамо. Надам да ће тако бити и вечерас када се затворе бирачка мјеста", рекао је Вишковић новинарима.

Према његовим ријечима, била би велика штета да нема конекције општинске и републичке власти, јер тада се локална заједница четири године може бавити сама собом и на тај начин би највише трпјело становништво.

Вишковић је гласао данас у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.