Кандидат за начелника Сребренице

Вучић: Економски опоравак и подршка младима основни циљеви

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2024. 10:16

Заједнички кандидат свих српских странака за начелника сребреничке општине Милош Вучић изјавио је Срни да су основни циљеви његовог програма, уколико буде изабран за начелника, развој и економски опоравак Сребренице и посебна брига и подршка младима.

Вучић је рекао да је у току предизборне кампање наишао на сагласност свих странака да је приоритетна потреба општине Сребреница рјешавање питања водоснабдијевања.

"Тај вишедеценијски проблем морамо трајно да ријешимо јер је вода услов и за друге пројекте у области туризма, индустрије, угоститељства, али и за нормалан живот грађана овог мјеста", навео је Вучић.

Додик: У Бањалуци нема ниједног капиталног пројекта

Додик: У Бањалуци нема ниједног капиталног пројекта

Према његовим ријечима, у сарадњи и уз подршку Владе Републике Српске, биће настављене активности на оживљавању здравственог туризма на бази кориштења сребреничке љековите воде Губер.

"Санација и изградња локалних путева и други инфраструктурни пројекти стална су обавеза локалне заједнице и на томе ћемо радити, са посебном жељом да се створе услови да људи остају на имањима и да свој рад могу да уновче да би обезбиједили егзистенцију", објаснио је Вучић.

Он је истакао да општина Сребреница мора више пажње да посвети рањивим категоријама становништва, посебно из борачке популације, који чине висок проценат или готово већину у овој локалној заједници.

Влада: Улагања у Сребреницу 13,4 милиона КМ од 2018. године

Влада: Улагања у Сребреницу 13,4 милиона КМ од 2018. године

Међу предстојећим задацима, Вучић је навео неопходност санирања буџетског дефицита и стварање повољних услова за привлачење инвеститора у Сребреницу да би се отварала нова радна мјеста и зауставио одлазак младих из ове средине.

Вучић је изразио захвалност свим српским странкама за подршку коју му пружају у предизборној кампањи, изразивши очекивање у изборну побједу и наставак добре сарадње са одборницима из политичких партија, чији је он заједнички кандидат за начелника.

Вучић је истакао да ће, уколико побиједи на изборима, формирати тим младих и стручних људи са којима ће креирати програм рада, те динамику и начин његове реализације. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)