Hrvatska

Andrej Plenković smijenio Milana Kujundžića

  • 28.01.2020. 10:48

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je smijenio ministra zdravstva Hrvatske Milana Kujundžića.

Kako su ranije prenijeli hrvatski mediji, Milan Kujundžić je juče dao svoj mandat na raspolaganje.

Od premijera je, kako je rekao na jučerašnjoj konferenciji za medije, tražio da odluku o njegovoj poziciji donese nakon što on iznese svoju odbranu vezanu uz medijske napise o njegovim nekretninama. 

Kujundžić je na konferenciji, na koju je doveo i advokata, rekao da mu moral ne dopušta da da ostavku na mjesto ministra zdravstva te je prebacio lopticu Andreju Plenkoviću da donese odluku o njegovoj smjeni. 

Smjena ministra zdravstva Republike Hrvatske uslijedila je nakon što su novinari razotkrili nepravilnosti u vezi s imovinom koju je prijavio Kujundžić. 

Sada već bivši ministar rekao je da je kriv zbog pogrešnog ispunjavanja imovinske kartice, no da se radi o "normotehničkim greškama" te da u sadržajnom smislu nije ništa pogriješio. Afere je nazvao "orkestriranim napadom interesnih grupa". Rekao je i kako se "boji jedino Boga".

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм