Долењска

Апокалиптични призори у Словенији: Снажан лед причинио огромну штету

  • Извор: Агенције
  • 01.07.2024. 15:30

Снажно невријеме захватило дијелове Долењске у Словенији и причинио знатну материјалну штету. Хрватски метеоролози такође упалили све аларме, а предвиђа се да олуја стигне и у Србију.

Невријеме је у Словенији почело у Иванчној Горици, а потом се проширило све до Требња, а тренутно се креће ка Кршком.

Крупан град чак је ломио И шофершајбне  на аутомобилима.

Након активирања аларма Агенције за животну средину (АРСО) Републике Словеније, становници су пријавили велике падавине посебно у близини Бича, где је невријеме било најјаче.

Метеоролози предвиђају да ће се олуја помјерити на исток и упозоравају да би наредних неколико сати могло донијети сличне услове.

На снимцима са друштвених мрежа се види огромна количина леда због које су се забијелиле улице.

Невријеме се креће ка истоку, а очекује се да ће вечерас у Србију поново стићи грмљавински облаци и донијети велику количину кише.

У међувремену су аларми укључени и у БиХ и Хрватској. За дијелове БиХ је издато упозорење због могући поплава, а у појединим подручјима се очекује и 70 милиметара кише.

Метеоролог ХРТ-а Изидор Пелајић јавља да ће већ данас, а посебно сутра, у Далмацији бити јако невреме, па се очекује освежење.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.