Ministarstvo zdravlja Crne Gore

Bajić: Najbolje bi bilo da se sve zatvori

  • 17.02.2021. 10:28

Ministarstvo zdravlja Crne Gore razmatraće danas prijedlog Instituta za javno zdravlje o uvođenju strožih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja zaraze virusom korona, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Bajić je gostujući u emisiji "Boje jutra" na TV Vijesti rekao da je stopa kumulativne incidence visoka u Budvi, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Ulcinju.

"Ti gradovi su i dalje kritični", rekao je Bajić ne isključujući mogućnost uvođenje strožih mjera u ovim gradovima.

Prema njegovim riječima, da bi se spriječilo širenje zaraze najbolje bi bilo, kaže, da se sve zatvori, jer se mjere ne poštuju posebno u ugostiteljskim objektima.

Govoreći o donaciji Srbije, Bajić je rekao da će prvi kontingent od 2.000 vakcina stići večeras u 18 časova na podgorički aerodrom.

Podsjetio je da je napravljena nacionalna strategija za imunizaciju i da su u prioritetnoj grupi štićenici domova za stare i institucija za smještaj lica sa težim poremećaja razvoja i osobe koje brinu o tim licima.

U drugoj prioritetnoj grupi su zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina....

Bajić, kako prenosi portal Vijesti, nije želio da licitira datumima dolaska vakcina drugih proizvođača, a građani će, kazao je, o svemu biti blagovrememo obaviješteni.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.