Оточац

Бивши политичар вара све редом, жртве немоћне, а изјаве шокантне: ''Сви лажу''

  • Извор: Дневник.хр
  • 21.10.2024. 15:54

Мирослав Машић из Оточца, бивши политичар, а сада предузетник, прво је од сељака узимао новац за машине које им није испоручивао. По истом принципу продавао је монтажне куће. Он и даље сједи у својој канцеларији и ради, а преварени купци се питају како је то могуће.

Након што је Провјерено објавило причу људи који тврде да их је Мирослав Машић преварио, он је узвратио - тужбом. 

У међувремену се редакцији Провјереног јавило још људи којима је Машић продао монтажне куће, али они никада нису стигли. Чак и компанија која их производи каже да не послује са њим и оптужује га за огромну пословну штету. 

Ту компанију из Србије контактирала је и хрватска полиција која истражује пријаве против Машића. Али ипак је имао довољно храбрости да им се поново обрати ради сарадње. 

Детаљи погибије директора највеће хрватске болнице: Шта је било кобно?

Детаљи погибије директора највеће хрватске болнице: Шта је било кобно?

"Машић се није јављао двије седмице, а онда сам ја позвао фирму Монтинг хом у Ивањици у Србији гдје су ми рекли да они за мене немају никакву монтажну кућу нити да се за Машића ишта ради", прича једна од жртава Машића.

Није увијек ни љубазан. Шта има ново - биће сутра. Ако питате нешто више, Машић постане безобразан и пријети тужбама.

"Послаће неку поруку која је у тој фази културна. Када га на крају ухватите у лажи постаје безобразан и почиње да пријети" - пријетње иду у смјеру да купац не поштује рокове или је учинио нешто непоштено по Машићевој оцјени. Он онда раскида посао и крене у оптуживање и дизање кривичних пријава против људи које је преварио.

Директорица школе осуђена због незаконитог запошљавања

Директорица школе осуђена због незаконитог запошљавања

Машић је осуђен на десет мјесеци условно за чак два кривична дјела фалсификовања исправа, али то није све. До 2017. године био је замјеник предсједника општине Врховине, а то је престао да буде јер је као вршилац дужности директора Народне библиотеке приватно трошио јавни новац.

Упркос свему, Машић и даље има своју канцеларију, а ту га је коначно пронашла репортерка Данка Дерифај. Оптужио ју је за непрофесионалност, након телефонског покушаја да уговори интервју, низа бесмислених мејлова којима ју је бомбардовао, те након пет посјета Оточцу. 

"Што се тиче ове прве емисије Провјереног, кривична пријава је већ упућена Државном тужилаштву прије три дана. Ви сте непрофесионални, морате узети изјаву са друге стране, показати шта је друга страна", рекао је Машић који је током скоро пола сата у разговору износио оптужницу за оптужницом, лаж за лажом. Чак ни не трепнувши. 

Како је то изгледало и за шта га још оптужују преварени грађани погледајте у прилогу.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: