Budva: Policija blokirala ulaze u centar grada, privedene 23 osobe

  • 17.06.2020. 19:34

Budva je blokirana, a građani Budve su na ulicama. Crnogorski režim uz pomoć do zuba naoružane policije preuzeo je vlast u Budvi. Ne birajući sredstva i načine policija je uhapsila oko 20 osoba, uglavnom najveće funkcionere Budve izabrane voljom građana. Na desetine policajaca nisu samo hapsili nego i prebijali sve koji su im se našli na putu. Među njima i gradonačelnik Marko Carević. Porodice ogorčene. 

"Danas sam dočekala da ih gone i vuku ovuda i da ih biju i da ih gaze. Sram ih bilo fukare jedne, fukare. Držim se Evo se držim samo mi je želja samo jedan put sa ovim štapom da manem po pravoj osobi", kaže Mileva Carević majka Marka Carevića. 

"Na njega jednoga njih sedam policajaca ovih kornjača je na njih skakalo. Užas jedan. U Domu zdravlja dok sam ja njih vodila šta sam sve vidjela, krvave išibane ljude po leđima. Svi su u krv i vode ih takve", dodaje Vanja Vujović, supruga uhapšenog. 

Zbog batina crnogorske policije i ljekari su imali posla. To je klasičan teror koji provodi vlast u Crnoj Gori, kažu oni koji su se jutros zatekli na svojim radnim mjestima i bez razloga izbačeni napolje. 

"Krenuli su nasilno na naše kolege, na predsjednika opštine. Onda su pustili suzavac, pošto su prostorije sve zatvorene to je bilo jako teško zato što nije bilo prostora. Krenuli su da upadaju iz kancelarije u kancelariju, demonstrirajući neviđenu silu", ističe Ana Vujošević, načelnik opštine Budva.

Ustala je Crna Gora i ovo se neće završiti mirno u glas poručuje na stotine okupljenih građana Budve. Glavnog krivca vide u liderau države Milu Đukanoviću. 

Situacija u Crnoj Gori nije bezazlena. Ako izbori ne promjene stanje slijedi najgori scenario, tvrde lideri crnogorske opozicije. Dodaju da se sve dešava po diktaturi Mila Đukanović. 

"Ja mislim ko god hoće objektivno da razmislja ovo je zaista na ivici građanskog rata. Ovdje u Crnoj Gori više ne važe ni pravo ni ustav sve se gazi tako je i danas", smatra Marina Jočić, poslanik DF-a. 

"Oni su jutros za rad dolaska u krvave fotelje okrvavili svoje ruke, okrvavili svoje lice i obraz Budve i siguran sam da im građani Budve ovo nikada neće oprostiti", Mijomir Pejović, predsjednik OO Demokratske Crne Gore. 

A sve ovo se dešava zbog najvećih funkcija u Budvi. Đukanovićev DPS nedavno je na nelegalan način dobio skupštinsku većinu koja je smijenila čelnike izabrane voljom građana. U toku dana naoružana policija u opštinu u Budvi uvela je novo rukovodstvo. 

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?