Crna Gora: Nema ništa od vakcina

  • 31.01.2021. 10:33

Vakcinacija u Crnoj Gori još uvijek nije počela, iako je vlada premijera Zdravka Krivokapića najavila da će ona krenuti do kraja ovog mjeseca.

“Može se očekivati da će vakcinacija u Crnoj Gori početi krajem januara ukoliko bilateralni pregovori budu nastavljeni ovim tempom”, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović 30. decembra prošle godine.

Ona je takođe naglasila da će Crna Gora, zahvaljujući tome što je potpisnica inicijative Covax, dobiti odgovarujući broj doza.

Podgorica je nadu polagala i u EU, ali kao što smo bili svjedoci prethodnih dana, Unija se i sama nalazi u ratu za vakcine sa Velikom Britanijom.

“Nisam se izjasnila o proizvođaču, jer imamo razgovore ne samo vezano za odnose sa Evropskom Unijom kada je riječ o vakcinaciji i Covax inicijativom, već i sa više drugih proizvođača. Ono što je važno je da vakcina mora biti bezbjedna, efikasna i sa dobrim kvalietom, i to će biti ispoštovano”, kazala je tada Borovinić.

Za to vrijeme u Srbiji je više od 400.000 građana primilo doze jednog od čak tri različita proizvođača, dok smo po broju vakcinisanih na 100 hiljada stanovnika prvi u Evropi.

Тагови: