Бјеловар

Драма у складишту фирме: Пронађено велико легло змија

  • Извор: 24сата.хр
  • 31.05.2024. 09:08

Уловили смо право легло змија у складишном простору једне фирме код Бјеловара, открио је за "24сата" Дарко Карамазан из Удруге Змијоловац. 

Како каже за поменути портал, у уторак су добили позив радника фирме који су били узнемирени и који рекли да имају један проблем. Такође замолили су бродске змијоловце да дођу на интервенцију.

"Отишли смо тамо и направили посао. Нисам се пуно завлачио, мало смо помакли ствари и пронашли смо 15-ак змија, на једно двије или три локације у складишту", каже Карамазан додајући да су све ухваћене змије бјелоушке. 

Змија се три дана крила у ауту

Змија се три дана крила у ауту

На овој интервенцији имао је помоћ младог змијоловца Стјепан Шебеђака.

"Ово ми је један од већих улова икад. Није ово ненормално, оне су се ту излегле, у близини је један поток и ту су се излегле и ту су биле у складишту које је обложено плочама. Кроз те плоче су могле доћи, тамо им је сигурније од неких њихових природних непријатеља", каже Карамазан. 

Након што су змије лоциране, па и ухваћене, оне су враћене у њихово природно станиште, у природу. Карамазан открива да ове године има пуно више змија. Како каже готово свакодневно имају неко интервенцију.

Змија у центру Бањалуке препала грађане

Змија у центру Бањалуке препала грађане

"Прије неколико дана смо ишли ловити поскоке. Код Госпића смо ухватили два поскока. Мислим да су змије дошле што ближе кућама јер имају хране, глодаре, ту им је око кућа боље него у природу. У природи људи шприцају пестициде, хербициде, а то њима смета", закључује Карамазан. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: