Hrvatska

Drug Škoro, dezerter i udbaš: Detalji iz prošlosti vođe hrvatske desnice

  • 08.06.2020. 09:07

Novom vođi hrvatske desnice, pjevaču Miroslavu Škori, hrvatski mediji iskopali su detalje iz prošlosti koji pokazuju da je bio predsjednik Komisije za kulturu Saveza socijalističke omladine Osijeka, a devedesetih, kada su počeli sukobi na tlu bivše Јugoslavije da je nestao u Americi.

"Јutarnji list" otkriva da je sredinom osamdesetih i te kako bio aktivan kao omladinac, a u Osijeku su ga predstavljali kao "druga Škoru, poznatog društveno političkog radnika".

- Kao predsjednik Komisije za kulturu OK SSO Osijek, došao sam do zaključka da se strahovito malo polaže na muzičku djelatnost. Ništa se ne može snimiti ni napraviti bez love - govorio je pjevač za omladinski list. Njegovi prijatelji iz tog vremena tvrde da nije bio ni posebno religiozan, a padaju u vodu i Škorine tvrdnje kako mu je u bivšoj Јugoslaviji bilo loše.

Pjevačeva reakcija na tekst koji su preneli svi hrvatski mediji bila je žestoka, pa je poručio da se slobodno može pisati kako je bio i sekretar KPЈ.

- Ništa vam neće pomoći da spriječite promjene koje će pokrenuti Domovinski pokret - kaže Škoro, dok se ponovo rasplamsala rasprava zašto je 1991. godine misteriozno otišao u Ameriku.

Novoj zvijezdi na hrvatskom političkom nebu Miroslavu Škori sada svi postavljaju brojna pitanja da se rasvijetli gdje je bio i što je radio polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka.

- Treba da odgovori i na pitanje da li je radio za Udbu - traže neki odgovor, dok u HDZ tvrde da je Škoro nevjerodostojan.