EU će biti uključena u rješavanje političke krize u Budvi

  • 18.06.2020. 16:49

Iz Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore saopštili su da su izdejstvovali da EU bude uključena u rješavanje krize u Budvi, koja je nastala nakon smjene lokalne vlasti i brutalne intervencije policije.

- Izdejstvovali smo da pregovori oko razrješenja aktuelne političke krize počnu uz medijaciju EU, koju ovom prilikom molimo da prihvati naš poziv, te se aktivno uključi tokom pregovaračkog procesa - rekao je šef kabineta predsjednika opštine Nikola Јovanović.

On je istakao da su smijenjeni predsjednik opštine Budva Marko Carević i smijenjeni predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović od jutros na svojim radnim mjestima, te da će tamo ostati sve dok traju pregovori.

- Molimo sve na uzdržanost i razum, da ovu situaciju riješimo na demokratski, miran i dostojanstven način, kako to priliči Budvi i Crnoj Gori - poručio je Јovanović, prenosi RTCG.

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović naveo je da su zahvalni Evropskoj komisiji za uključenje u problem.

- Zahvalni smo za uključenje ambasadama SAD i Velike Britanije. Želimo i njima da poručimo da pomno prate ovaj proces i sve što se dešava - kaže Krapović.

On je poručio da DPS neće upravljati tom opštinom.

- To je danas ključna poruka iz Budve - dodao je Krapović.

Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta načelnika Budve i predsjednika Skupštine opštine, uhapšeni su juče ujutro ispred zgrade Opštine.

Crnogorski mediji naveli su da je uhapšene pretukla policija, da je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine.

Carević i Radović, kao i njihovi saradnici koje je policija privela u Centar bezbjednosti, poslijepodne su pušteni na slobodu.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je policija u Budvi privela 23 lica zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje.

Odbornici DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su 11. juna nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine Marku Careviću i Skupštine opštine Krsti Radoviću i izabrali novo rukovodstvo.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?