Додатне мјере

Град поставља 200 камера: Снимаће оне који непрописно бацају смеће

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 17.09.2024. 11:33

Како би спријечили становнике да одлажу отпад на непрописан начин, из Града Загреба су најавили могућност постављања додатних камера.

До сада су постављене на 47 локација по Загребу, а сад ће бити постављено још пуно нових.

Расписан је конкурс вриједан 1,2 милиона евра за имплементацију система видеонадзора на 200 јавних површина по граду, а набављају се камере које ће се напајати преко соларних плоча или спајањем на напајање јавне расвјете.

С надзорним центром биће спојене путем 4Г комуникацијске инфраструктуре, а да би могле ухватити квалитетне снимке и током ноћних сати.

Сергеј Трифуновић поново ухапшен у Хрватској

Сергеј Трифуновић поново ухапшен у Хрватској

– Извођач је дужан за сваку локацију направити детаљну снимку стања, предложити оптималну позицију уградње система у односу на позицију надзираног подручја те израдити сву потребну документацију – пише у конкурсу.

Камере ће морати и створити снимке у високој резолуцији те имати посебне филтере за маглу и блокаду свјетла аутомобилских фарова.

Имплементација актуалног модела прикупљања и одвајања отпада у Загребу је, подсјетимо, почела 1. октобра 2022. године, а Град је од тада најавио више мјера против несавјесних становника који непрописно одлажу смеће.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: