Još 22 osobe zaražene koronom u Hrvatskoj

  • 24.06.2020. 15:05

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa potvrđena infekcija virusom korona kod još 22 osobe, čime se broj ukupno oboljelih popeo na 2.388, saopšteno je iz Nacionalnog štaba civilne zaštite.

"U Zagrebu je 11 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj županiji četiri, Istarskoj dva, te po po jedna osoba u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj", rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Ukupno je testirano 73.738 uzoraka, a u posljednja 24 časa 645. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba, a na respiratoru nema bolesnika.

Rukovodilac Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je da se od noćas uvodi poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Prema njegovim riječima, državljani ovih zemalja moraće biti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru od dana ulaska u Hrvatsku pa narednih 14 dana.

Obaveza samoizolacije se ne primjenjuje na osobe koje prolaze kroz Hrvatsku.

On je dodao da se druga važna odluka odnosi na obavezno nošenje medicinskih maski u javnom prevozu, a moraju ih nositi i putnici i vozači.

Obje odluke stupaju na snagu u ponoć.

Pročitajte i:

Тагови: