Krivokapić na čelu novog Vijeća za nacionalnu bezbjednost

  • 24.12.2020. 19:04

Vlada Crne Gore uspostavila je danas novo Vijeće za nacionalnu bezbjednost, čiji je predsjednik premijer Zdravko Krivokapić.

Članovi Vijeća su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar pravde Vladimir Leposavić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija Milojko Spajić, ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Đorđe Radulović.

U Vijeću su i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost - odnosno u ovom slučaju vršilac dužnosti Dejan Vukšić i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević.

Član Vijeća je i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, s obzirom da on još nije izabran u parlamentu to mjesto je zasad upražnjeno.

Sastav Vijeća za nacionalnu bezbjednost propisan je Zakonom o osnovama obavještajnog sektora, a njegova uloga je "usmjeravanje i koordinacija rada organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor".

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić rekao je da Vlada ne može da donese nijednu zakonitu odluku kojom će pomoći avio-prevozniku "Montenegro erlajns", što znači "prizemljenje aviona u najskorijem roku".

Bojanić je rekao na konferenciji za novinare nakon sjednice crnogorske Vlade da je u planu osnivanje nove kompanije koja bi trebalo da bude operativna do sljedeće turističke sezone.

On je naveo da će šteta za budžet zbog gašenja "Montenegro erlajnsa" iznositi 50 miliona evra, a da će zaposleni dobiti sve što im pripada po zakonu.

Ministar ekonomskog razvoja Јakov Milatović rekao je da će Vlada zbog neblagovoremenog postupanja u slučaju "Montenegro erlajnsa" razmotriti zahtjev za razrješenje Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, što je tražio jedan broj članova Vlade.

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić rekao je da je već formirana radna grupa za formiranje nove avio-kompanije.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)