Један од највећих кик-боксера

''Кро Кап'' тренира хрватске специјалце

  • Извор: Б92
  • 23.10.2024. 15:22

Један од највећих кик-боксера и ММА бораца свих времена Мирко "Кро Кап" Филиповић потписао је са МУП Хрватске уговор о волонтирању на Полицијској академији гдје ће обучавати припаднике специјалних интервентних снага.

"Од данас можемо рећи да се Мирко вратио кући, не у радни однос, али у статусу волонтера који ће обучавати и едуковати прије свега припаднике наших специјалних интервентних снага. Сигуран сам да ће сама чињеница да је он дио овог тима и да је дио обучног састава МУП-а бити магнет за нове генерације младих људи који ће се у будућности опредељивати за полицијски посао", рекао је министар унутрашњих послова ХР Давор Божиновић након потписивања уговора.


Божиновић је истакао да је полицијски посао један од најтежих и најопаснијих послова те како чињеница да ће их обучавати Мирко Филиповић даје нов квалитет и озбиљност у свему што МУП ради, преноси Хина.

Филиповић је након потписивања волонтерског уговора нагласио да ће дати све од себе како би полицајцима пренио знање које је скупљао више од 30 године, додајући како је сигуран да их има што научити и показати им оно што треба.

"То неће бити 'хај-кик' ни директ, нити то њима треба на такав начин, већ како да оспособе своје тијело и од њега направе оружје. У било каквом тјелесном сукобу једино оружје које имате је властито тијело", поручио је прослављени борац.


Филиповић се пензионисао тек у петој деценији живота 2019. и то након можданог удара. У каријери је у 52 MMA борбе остварио 38 побједа (30 нокаутом), те 26 тријумфа (13 КО) у кик-боксу.

Као аматерски боксер је остварио 78 побједа (31 КО) у 86 мечева. Бивши је припадник специјалних снага и члан хрватског парламента.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.