Crnogorska policija tukla i maltretirala građane i sveštenstvo

Medojević: Ne može se pendrecima uspostavljati novi identitet

  • 27.12.2019. 15:02

 Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević izrazio je protest zbog toga što je crnogorska policija tukla i maltretirala građane i sveštenstvo, posebno NJegovo preosveštenstvo episkopa dioklijskog Metodija, te poručio aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori da se ne može pendrecima i maricama uspostavljati novi identitet.

"Na silu se u Crnoj Gori ne može uspostavljati novi identitet. Naši korijeni su duboki. Juče je bila viđena ozbiljna antipravoslavna opozicija koja je krenula i udarila, ne samo na Mitropoliju, nego na identitet i tradiciju", naglasio je Medojević na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je zahvalio hrabrim ljudima širom Crne Gore koji su spremni da iskažu bunt protiv antipravoslavnog režima.

Medojević je rekao da poslanici DF-a u Skupštini Crne Gore nisu napravili nikakav incident jer su obećali da neće dozvoliti da bude izglasan sramni zakon.

"Mi smo juče branili čast i obraz prave Crne Gore i ponosni smo na sve što smo uradili. Bez obzira na političke razlike, odnos prema Mitropoliji je odnos prema temeljima, prošlosti, ali i budućnosti", istakao je Medojević i izrazio očekivanje da će lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović uskoro biti na slobodi.

On je poručio da će DF nastaviti da se bori.

Poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da je ono što ovih dana rade poslanici DF-a - odbrana Crne Gore.

"Možemo da zahvalimo /Milu/ Đukanoviću što je ujedinio pravoslavnu Crnu Goru", rekao je Radunović.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da je crnogorska policija tokom protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti brutalno pretukla episkopa dioklijskog Metodija, na mostu na Đurđevića Tari u opštini Pljevlja, kada su vladiku i pojedine vjernike oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama.

Povrijeđena su i dva vjernika, koja su pokušavala da zaštite vladiku - jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost.

U Skupštini Crne Gore noćas je, tokom sjednice na kojoj je zabilježen niz incidenata, uključujući i hapšenja poslanika opozicionog Demokratskog fronta, usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti uprkos protestima srpskog naroda i SPC.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ocijenjeno je da to potvrđuje sumnje da se ovaj zakon donosi, ne da bi bila obezbijeđena sloboda vjere, već da bi se pristupilo otimačini imovine pravoslavne crkve.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири (Р)

    ' Манастири (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 12:55 Контекст (Р)

    ''''Контекст (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица