Otvoreno pismo

Milačić Đukanoviću: "Svaki kamen koji ste bacili na Boga, pao je pravo na vas"

  • 19.09.2020. 17:22

Predsjednik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić, otvorenim pismom se obratio predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću.

Pismo prenosimo u cijelosti: 

Vi ste, Đukanoviću, predsjednik bez naroda, usamljeni gonič duha Svetoga koji vas muči i proganja, posebno sada, kada ste ostali sami, na brodu bez palube, jer ne grizu vas samo strane ambasade, ne ujedaju samo moćni i veliki, sada vidite, ničiji predsjedniče, najviše boli kada vas ugrizu vaši.

Vaši, koje ste huškali na nas, nakon što ste nas prozvali četnicima, a prije toga zakoračili da nagazite bez duše Svetog Vasilija Ostroškog, dok ste sanjali o osvajanju ostroškog kamena, dok ste vapili da Ostrog postane vaš kada vi niste njegovi, prije nego što ste napravili taj korak pakla, vas je nagazio Sveti Vasilije Ostroški.

I dok još, kao ranjeni kurjak, liječite rane izbornog dana koje nikada neće zarasti, dok još od poraza krvarite i gubite, umjesto da prećutite ono što je ostalo od vas, posebno ono što je ostalo od Crne Gore koju ste potpuno uništili, vi se javljate da još jednom, dok ste predsjednik samo vas samih, još uvijek neosuđenih i nepohapšenih, zaprijetite onom od kog ste izgubili, opet kamenjem prijetite Bogu.

Dok priznajete poraz pa proslavljate demokratiju u zemlji u kojoj ste demokratijom mahali kao vašim najskupljim perjem, a pod njim trideset godina ubijali sve što liči na slobodu, sve što pravo stoji i govori, dok shvatate i lažno prihvatate promjenu vas, sazivate plaćene skupove i naručujete plaćene tekstove samo da još jednom osjetite da vas neko, makar i na silu, makar i potkupljivo, voli.

A ne vole vas, Đukanoviću, ni oni koji su mahali zastavom Crne Gore da bi nas u vaše ime u pobjedi uznemirili, ne brane oni vas, Đukanoviću, oni brane svoje pozamašne plate, svoje odbore, svoje državne automobile i telefone, i njima za ljubav morate platiti.

Кao i svako ko se posvađa sa nebom, pa ima sve, a nema ništa, vi ne prosite po mračnim i napuštenim uglovima već plaćate za ljubav u najskupljim kabinetima, a kada je tako dobijete, zar ne tražite isto, zar i vi niste prosjak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‼️МИЛАЧИЋ ОТВОРЕНИМ ПИСМОМ ОДГОВОРИО ЂУКАНОВИЋУ: СВАКИ КАМЕН КОЈИ СТЕ БАЦИЛИ НА БОГА, ПАО ЈЕ ПРАВО НА ВАС‼️ Ви сте, Ђукановићу, предсједник без народа, усамљени гонич духа Светога који вас мучи и прогања, посебно сада, када сте остали сами, на броду без палубе, јер не гризу вас само стране амбасаде, не уједају само моћни и велики, сада видите, ничији предсједниче, највише боли када вас угризу ваши. Ваши, које сте хушкали на нас, након што сте нас прозвали четницима, а прије тога закорачили да нагазите без душе Светог Василија Острошког, док сте сањали о освајању острошког камена, док сте вапили да Острог постане ваш када ви нисте његови, прије него што сте направили тај корак пакла, вас је нагазио Свети Василије Острошки. И док још, као рањени курјак, лијечите ране изборног дана које никада неће зарасти, док још од пораза крварите и губите, умјесто да прећутите оно што је остало од вас, посебно оно што је остало од Црне Горе коју сте потпуно уништили, ви се јављате да још једном, док сте предсједник само вас самих, још увијек неосуђених и непохапшених, запријетите оном од ког сте изгубили, опет камењем пријетите Богу. Док признајете пораз па прослављате демократију у земљи у којој сте демократијом махали као вашим најскупљим перјем, а под њим тридесет година убијали све што личи на слободу, све што право стоји и говори, док схватате и лажно прихватате промјену вас, сазивате плаћене скупове и наручујете плаћене текстове само да још једном осјетите да вас неко, макар и на силу, макар и поткупљиво, воли. А не воле вас, Ђукановићу, ни они који су махали заставом Црне Горе да би нас у ваше име у побједи узнемирили, не бране они вас, Ђукановићу, они бране своје позамашне плате, своје одборе, своје државне аутомобиле и телефоне, и њима за љубав морате платити. Као и свако ко се посвађа са небом, па има све, а нема ништа, ви не просите по мрачним и напуштеним угловима већ плаћате за љубав у најскупљим кабинетима, а када је тако добијете, зар не тражите исто, зар и ви нисте просјак. ⬇️⬇️⬇️

A post shared by Marko Milačić (@marko.d.milacic) on Sep 19, 2020 at 12:39am PDT

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.