Milov batinaš iz Budve robijao zbog pljačke banke

  • 28.06.2020. 10:49

Da su tvrdnje odbornika vladajuće koalicije koji su u Budvi činili DPS i Demokate, koja je srušena u subotu veče poslije desetodnevnog prebijanja i hapšenja čelnika Budve, odbornika i građana, da se među onima koji su ih tukli i sali SO među pripadnicima ''privatnog obezbjeđenja'' nalazili i kriminalci, pokazuje i slučaj Miloša Cekovića iz Podgorice.

Prema pisanju portala ''Borba'', on se nalazio među članovima ''osiguranja'' koje je pretuklo i izbacilo odbornike legalno izabrane većine, da bi DPS i Crnogorska obavile prljvi posao smjene čelnika Budve i doveli svoje ''kadrove''.

Ovaj portal je objavio fotografiju Cekovića iz zgrade Opštine Budva.

Inače, Ceković je nepravosnažnom presudom osuđen na tri godine zatvora zbog oružane pljačke filijale Prve banke u Beranama 13. marta 2012. godine, oko 9.20 časova. Poslije pucnjave, maskirani pljačkaši su iz banke brata Mila Đukanovića oteli 161.036 evra.

Čim su napunli torbu novce, dali su se u bjekstvo ''pežoom'' sa taksi oznakama, kojim je upravljao Ceković. Ubrzo su ''pali'' a potom osuđeni u Višem sudu u Bijelom Polju.