Podgorica

Mladić uhapšen zbog silovanja tinejdžera

  • Извор: вијести.ме
  • 23.09.2021. 09:21

Dvadesetjednogodišnji A. K. uhapšen je zbog sumnje da je prije par noći u Podgorici silovao tri godine mlađeg sugrađanina.

To su "Vijestima" potvrdili iz Uprave policije, objasnivši da je osumnjičeni za silovanje muškarca uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužilaštvu.

"Viši državni tužilac donio je rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu", rekli su iz policije.

Rukovoditeljka podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica odgovorila je da je formiran predmet protiv A.K. zbog krivičnog djela - silovanje i da "se nalazi u fazi istrage".

Tek punoljetni Podgoričanin, koji je kako pišu "Vijesti" u njihovu redakciju došao sa majkom, ispričao je da ga je te večeri zaustavio A.K., dok je prolazio pored jednog od lokala u kampu na Vrelima ribničkim.

Navodno, zlostavljani mladić se te večeri vraćao kući i prolazeći pored jedne kafane u podgoričkom naselju Konik, A. K. ga je zaustavio i uprkos njegovom odbijanju, primorao ga da sjedne sa njim i njegovim društvom za sto.

Kada je, tvrdi žrtva, napokon uspio da krene kući, muškarac je krenuo za njim, silom ga odveo do nekog napuštenog objekta i držeći flašu u ruci, prijetio mu da ćuti, dok je skidao garderobu s njega. Nakon toga, u bolovima, uspio je jedva da stigne kući i sve ispričao majci, koja je o tome odmah obavijestila policiju.

"Mi smo i sada u strahu"

Majka osmanaestogodišnjaka ispričala je da tu noć nikada neće zaboraviti i da se plaši za svog sina i sebe.

"Znam da je u Kampu oduvijek bilo problema i da se tamo svašta dešavalo. Ta grupica je spremna na sve. Ne želim da nijedno dijete više ikada doživi ono što je moj sin te noći doživio. Mi smo i sada u strahu, a da ne pričam o traumi koju će on nositi cijelog života. Takvim osobama kao što je A.K. nije mjesto na slobodi", rekla je ona.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.