Hrvatska

Nakon TV duela: Gledaoci za Milanovića - analitičari brane Kitarovićevu

  • 01.01.2020. 11:02

Dok većina gledaoca nakon TV duela kandidata za predsjednika Hrvatske prednost daje Zoranu Milanoviću, politički analitičari tvrde da je taj duel neriješen, a neki smatraju da je Kolinda Grabar Kitarović ostavila bolji utisak.

Ni gledaoci ni analitičari ne spore da je Milanović bio sadržajniji i ubjedljiviji u raznim temama, te da je bolji govornik i da bolje improvizuje u nastupu, ali, za razliku od gledalaca koji mu u anketama daju prednost, analitičari smatraju da je bio - previše agresivan.

Dok je u anketama vodećih novinskih portala Milanović dobio bolje procjene od Kitarovićeve, dio političkih analitičara optužuje ga za nastup na "rubu seksizma" i tvrdi da je Kitarovićeva bila mirnija i kulturnija.

Na portalu Net.hr Milanović je bio bolji za 80 odsto čitalaca, na "T.portalu" taj odnos je 65 prema 35, na RTL-u /koji je i organizovao duel/ dobio je 72 odsto glasova, na portalu "Јutarnjeg lista" 68 prema 32, a na portalu "Večernjeg" 60 prema 40 odsto u korist kandidata SDP-a.

Politički analitičari, međutim, smatraju, da je ishod manje-više bio neriješen.

Oni hvale mirnoću, suzdržanost i pripremljenost Kitarovićeve, ali joj zamjeraju nedostatak argumenata i jasnog stava, te previše praznih fraza i ponavljanje.

Gotovo svi mediji u Hrvatskoj najavljuju uzbudljivu izbornu noć 5. januara.

Naredni TV duel je sutra na HRT-u.