Podgorica

Narod ponovo u molitvenom hodu: Mitropolit Amfilohije na čelu litija "ne damo svetinje"

  • 14.06.2020. 21:36

Nakon više mjeseci pauze, zbog pandemije korona, i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje zaraznih bolesti, danas su i zvanično nastavljene litije.

Na hiljade vjernika krenulo je večeras u molitveni hod od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja ulicama Podgorice, a sve u skladu sa odlukom Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se od Nedjelje Svih svetih, 14. juna, nastave molitvene litije.

Narod na ovaj način izražava svoj odnos prema diskriminatorskom Zakonu o slobodi vjeroispovjesti. Prethodno je u Sabornom hramu služen Moleban Presvetoj Bogorodici za spas svetinja i bratsku slogu. Mitropolit Amfilohije nalazi se na čelu litije u Podgorici.

On je kazao da je on najodgovorniji za ono što se događa na litijama.

"Neka me uhapse i u Spuž neka me vode, biće mi dobro da se odmorim. Ali nije dobro za njih, nije dobro za Crnu Goru da nastave sa nasiljem. Sljedeće sedmice ćemo nastaviti sabranja, sve dok ne ponište bezbožni zakon", rekao je Amfilohije.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.