Odlažu se molebani i druga okupljanja SPC u Crnoj Gori

  • 04.07.2020. 14:32

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je danas da se zbog epidemiološke situacije odlažu molebani i slična okupljanja širom Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je SPC, iako je imala mogućnost da molebane održi ispred hramova, kao i namjeru da tom prilikom ispoštuje naredbe zdravstvenih institucija, ocijenila da su okolnosti takve da osim poštovanja propisa "treba pokazati primjer uzdržanja i strpljenja".

"Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije i pravno utemeljenje da naše opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje", navodi se u saopštenju.

Episkopski savjet je pozvao vjernike u parohijama na sjeveru Crne Gore u kojima su ponovo zabranjena bogosluženja sa prisustvom vernika da budu u dogovoru sa svojim sveštenikom u vezi sa obavljanjem molitvi.

U saopštenju se dodaje da će se redovna crkvena bogosluženja u drugim gradovima obavljati po ustaljenom redu, uz poštovanje zdravstvenih propisa.

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)