Леград

Општина у Хрватској продаје земљиште и куће за један евро

  • Извор: Агенције
  • 26.09.2024. 14:32

Након што се општина Леград упустила у продају кућа младим породицама за мање од евра, сада је покренула акцију продаје за евро грађевинског земљишта или објеката у свом власништву, који ће бити пренамијењени у туристичке смјештајне капацитете.

Одлука о продаји земљишта или кућа за евро донијета је на сједници Општинског вијећа, а начелник општине Иван Саболић рекао за "Хину" да купцу, за разлику од програма продаје кућа младим породицама, није постављена добна граница.

Услов је да нови власник унутар пет година покрене посао понуде смјештајних капацитета и да се тим послом бави минимално још пет година.

Питали Хрвате да наброје пет градова у Србији, одговори су невјероватни

Питали Хрвате да наброје пет градова у Србији, одговори су невјероватни

Саболић каже да је потреба за смјештајним капацитетима више него очигледна и то поткрепљује подацима да је ове године у Копривничко-крижевачкој жупанији забиљежен пад посјета туриста, док Општина Леград биљежи раст броја гостију.

Само у првих девет мјесеци соларним бродом превезено је на супротну обалу Драве, у сусједну Мађарску, 2.300 излетника, а цијеле прошле годину превезено их је 1.500.

Сам Леград лежи на ушћу Муре у Драву и као заштићени зоолошки резерват привлачи бројне домаће и иностране госте.

Станиште птица такође планирају да додају на свој "туристички мени".

Бирдвочинг или посматрање птица у неким земљама западне Европе је доведено на ниво озбиљне туристичке понуде.

Траже да их ухапси: Ватрена полицајка поново залудила навијаче

Траже да их ухапси: Ватрена полицајка поново залудила навијаче

Такође, бројни риболовци у Леграду се задржавају по неколико дана, а развијена бициклистичка рута привлачи рекреативце из Словеније и Аустрије.

"Сав тај садржај даје нам за право да озбиљно планирамо развој континенталног туризма, што је немогуће без иницијалне подршке будућим предузетницима", појаснио је Саболић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: