Власник из БиХ

Остаци јахте која је изгорјела у макарској луци

  • Извор: АТВ
  • 30.06.2024. 21:02

Јахта „Асептус“, која се запалила у макарској луци око поноћи с петка на суботу, у пожару је потпуно уништена.

Како су медији објавили јуче, јахта је власништву Мишела Чолака, власника фирме Феал из Широког Бријега, а који у Макарској има стан те се бави станоградњом. 

Јахта је дуга 24 и широка седам метара и према незваничним процјенама, вриједној око три милиона евра (око 6 милиона КМ), а која је пловила под малтешком заставом.

Пожар који је трајао више од четири сата и који су гасили ватрогасци с готово цијеле Макарске ривијере предвођени ЈВП Макарска, пристигли са око 15 цистрени, започео је у крменом дијелу јахте гдје се налази складиште за џет скијеве.

Чим је почело горјети, Макарани су лупањем о брод успјели пробудити троје чланова посаде који су спавали у једној од пет кабина, а који су, срећом, побјегли неповријеђени. 

За вријеме пожара у резервоару јахте било је око 5 тона горива тако да су ватрогасци буктињу гасили скоро до 4 сата када је јахта потонула на бок, а због мале дубине бар су два метра брода остала изнад површине мора.

Макарска рива је за вријеме пожара била обавијена густим црним димом па се није могло ни дисати, а ширио се и смрад изгорене пластике. Полицајци и ватрогасци оградили су цијелу риву и никоме није било допуштено приближавање јер је постојала опасност од експлозије.

Сви туристички бродови који су били привезани уз јахту на почетку избијања пожара, одмах су испловили на пучину тако да је спријечена још већа трагедија.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.