Snimak od prije 30 godina

Ovako je nekad pričao Đukanović: Najbolji odgovor Milu 2020. dao je Milo 1989.

  • 30.01.2020. 17:34

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović na jugoslovenskoj i političkoj sceni obitava već 30 godina. U vrh politike ušao je sa čuvenom ekipom "mlađih i ljepših" među kojima su bili pokojni Momir Bulatović i Svetozar Sveto Marović, sa kojima se politički razišao u različitim periodima.

U vrh crnogorske vlasti došao je poslije čuvene "Jogurt revolucije" u vrijeme događanja naroda 1988. kada je u tadašnjem Titogradu bilo smijenjeno partijsko rukovodstvo koje se protivili Slobodanu Miloševiću. Među onima koji su sjeli u fotelju bio je i Milo Đukanović, koji je postao lider Spcijalističke Crne Gore. Savez komunista Jugoslavije je 1991. godine promijenio naziv u Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore, a Đukanović je ostao njen član. Iste godine je izabran za premijera i ovu funkciju je obavljao do 5. februara 1998. godine. godine 1994. je postao potpredsjednik DPS, a četiri godine kasnije predsjednik te stranke.

Rana Milova politička karijera je bila izrazito prosrpska, za razliku od sadašnje. Tako su sad počeli da se odenkud pojavljuju snimci, na kojima Milo Đukanović smatra da je plašenje crnogorskog naroda veliksorpskim hegemonizmom kao negatrom crnogorskog naroda i države što smatra bolesnim halucinacijama i načinom da protivnici skrenu pažnju sa sebe.

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм