Tokom obilježavanja Vidovdana

Podgoričanin uhapšen na Gazimestanu jer je branio monahinju

  • 28.06.2021. 16:21

Policija lažne države Kosovo uhapsila je jednu osobu na Gazimestanu gdje Srbi danas obilježavaju Vidovdan, a zaplijenila je i jednu srpsku zastavu, prenose prištinski mediji.

Portal Koha ditore navodi da je jedna osoba uhapšena nakon "pjevanja provokativnih pjesama".

Kako navodi RTK2 riječ je o mladiću iz Podgorice koji je priveden nakon izlaska sa Gazimestana, a koji je prigovorio pošto su specijalne policijske snage zatražile od jedne monahinje da otvori torbu. RTK 2 dodaje da je odveden u pravcu Prištine i da je tokom hapšenja uzvikivao da je operisan.

Policija je prema navodima Kosova presa zaplijenila i zastavu Srbije koju su nosili pojedini Srbi.

Prethodno je blokirala glavni put u Gračanici, a provjerava i sve osobe koje ulaze u dvorište memorijalnog kompleksa na Gazimestanu gdje se više desetina Srba sa Kosova i Metohije okupilo kako bi proslavili Vidovdan, javlja Koha ditore.

Kosova pres prenosi i da su pripadnici policije na ulazu u Gazimestan zaplijenili majice pojedinih srpskih mladića koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju kao na "podsticanje na mržnju".

Koha ditore dodaje da policija lažne države i snage KFOR-a i pripadnici UNMIK-a "vode računa o njihovoj bezbjednosti i poštovanju reda na Gazimestanu".