Хрватска

Покушао незаконито продати више од 200 литара ракије, ево колику казну мора да плати

  • Извор: Индекс
  • 23.09.2024. 16:00

​Царински службеници Службе за мобилне јединице Ријека спријечили су незакониту продају 215 литара жестоког алкохолног пића, објавила је Царинска управа.

Наиме, јуче су проводили појачане мјере надзора те су на ауто-путу А6 зауставили путничко возило хрватских регистарских ознака којим је управљао хрватски држављанин.

Прегледом возила, цариници су пронашли 43 пластичне боце, без ознаке о производу и произвођачу и без посебних маркица за алкохол Министарства финансија Републике Хрватске, појединачне запремине пет литара јаког алкохолног пића ракије шљивовице, у укупној количини од 215 литара.

– Починилац који је затечен у посједовању и пријевозу ракије шљивовице без надзорних маркица Министарства финансија РХ, наведеном радњом починио је прекршај јер је незаконито посједовао и превозио предмете опорезивања на које складно одредбама овог Закона није обрачуната и плаћена трошарина. Стога ће му бити издан прекршајни налог с предвиђеном новчаном казном у износу од 4.500 евра – наводе из Царинске управе.

Пронађена роба привремено је одузета, а надлежном Подручној царинској канцеларији биће поднесен захтјев за доношење рјешења о накнадном обрачуну пореза на јака алкохолна пића у износу од 684.85 евра, стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.