Иван Стоилковић

Представник Срба из Сјеверне Македоније: Српско јединство и свесрпски сабор одговор на све пријетње Србима

  • 08.06.2024. 12:44

Представник Срба из Сјеверне Македоније Иван Стоилковић је рекао да су Свесрпски сабор који се одржава данас у Београду и српско јединство одговор на све изазове и пријетње и све оно што се догађа српском народу.

"Све што је постигнуто у протеклом времену је везано за изузетан напредак Србије. Треба истаћи да свако од нас ко је успио да прилагоди свој вектор политичког дјеловања политичком вектору дјеловања Србије, успио је да пронађе и себе", рекао је Стоилковић на заједничкој сједници влада Србије и Републике Српске у оквиру Свесрпског сабора.

Он је рекао да је задатак свих Срба у региону да свако на свој начин у државама у којима живи прилагоди свој вектор политичког дјеловања политичком дјеловању Србије, јер је Србија почела полако, али сигурно да постаје не само лидер на Балкану у економском, него и у политичком смислу.

"Само сложни и јединствени можемо да имамо чиме да `изађемо пред Милоша`. Нека се на нашем жару братољубља огрију и други народи са којима живимо у разумијевању, а ми ћемо да помогнемо свакоме колико можемо", рекао је Стоилковић.

Он је навео да је карта српског јединства карта на којој су Срби и добијали и губили скоро све битке, а да су на српско нејединство играли непријатељи Срба.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм