Procurili novi detalji nesreće u Zagrebu: Vozač tvrdi da mu je pozlilo tokom vožnje

  • 29.04.2021. 19:16

Bahatog vozača koji je Audijem izazvao zastrašujuću nesreću u zagrebačkoj Dubravi i tom prilikom oštetio osam parkiranih automobila policija je juče krivično prijavila za bahatu vožnju i za izazivanje saobraćajne nesreće.

Boška Dimitrijevića (67) danas je ispitalo državno tužilaštvo, a istražni sudija ga je nakon što je dao iskaz pustio na slobodu. Određene su mu mjere opreza, oduzete su mu vozačka dozvola i pasoš, a određena mu je i zabrana napuštanja mjesta boravišta.

Ipak, opštinsko državno tužilaštvo, odbacilo je krivičnu prijavu za bahatu vožnju. Za sada nije poznato zašto je prva prijava odbačena, ali se zna da bi zbog izazivanja saobraćajne nesreće čovjek mogao da dobije od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Dimitrijević je prekjuče bio u bolnici, ali on ipak nije bio operisan, ako je njegova rođaka u izjavi za medije rekla suprotno.

Policija ga je nakon toga ispitala, a kako Index.hr saznaje, Dimitrijević se istražiteljima branio kako mu je za volanom pozlilo. Rekao je i kako se ne sjeća trenutaka koji su prethodili nesreći.

Dimitrijević je navodno u vozilu imao kameru, takozvanu dashcam, koja je snimila trenutke nakon manje nesreće u kojoj je Audi učestvovao prije one u kojoj je oštetio osam automobila i ugrozio živote pješaka. Njih su zapravo spasili nepropisno parkirani automobili u koje se Audi  zabio. Vlasnici tih automobila dobili su po 150 kuna kazne i moguće je da će im osiguravajuće kuće umanjiti naknadu štete zbog toga što su bili nepropisno parkirani.

Kako se vidi na snimcima kamere u automobilu, Dimitrijevićev Audi zabio se pri manjoj brzini u Mini Kuper koji je stao na raskrsnici Avenije Dubrava i Štefanovečke ulice zbog crvenog svjetla na semaforu i malo se odbio unazad. Vozač Kupera je, nakon što se upalilo zeleno, stao na prvo mjestu na kojem je mogao kako bi se provjerila šteta.

Na ulici se zaustavio i Dimitrijević, ali samo na kratko. Odjednom je ubrzao i 300 metara dalje velikom brzinom naletio na osam parkiranih automobila.

Policija je kasnije utvrdila da je on vozio preko 100 kilometara na sat u ulici gdje je ograničenje bilo 50, mada će detalji oko brzine spornog automobila tek proći detaljno vještačenje.

Toksikološki nalazi Dimitrijevića pokazuju da u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola i narkotika.