Под гестом "против сиромаштва"

Протест пензионера у Загребу

  • Извор: Танјуг
  • 01.10.2024. 13:30

Под гестом "против сиромаштва", на Међународни дан старијих особа - у Загребу, на централном градском Тргу бана Јелачића, и Ријеци у току је протест пензионера, а главни њихов захтјев Влади је да просјечна пензија буде 60 посто просјечне зараде.

Политичка странка "Блок умировљеници заједно" од Владе тражи пензије које ће бити довољне за достојанствен живот.

Предсједник БУЗ-а Миливој Шипка каже да не види разлог да неко не може наслиједити више од партнерових примања након његове смрти, него што је то тренутно прописи дозвољавају.

- Тражимо да просјечна пензија буде 60 посто просјечне плате. И то одмах. Већ данас је пензија требало да буде 790 евра по обећању ХДЗ-а, а не 600 - рекао је Шипка.

Прозвао је и "представнике пензионера који су се слизали с Владом".

- Чије интресе они заступају кад кажу да тражимо превише. Хало?! Они гурају растуће сиромаштво и кажу да се не може. Може! Буџет је у вријеме Пленковићеве Владе удвостручен, БДП је удвостручен - каже Шпика наводећи да постоје сви финансијски услови да се пензије повећају "дословно одмах".

Говорећи о опорезивању Шипка је рекао да је то прича из Алана Форда.

- То само људи без мозга могу предложити и направити - рекао је и подсјетио је да су пензионери из категорије становништва којима је потребна једнократна помоћ.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.