Crna Gora

ATV u Nikšiću: Preliminarni rezultati izbora

  • 14.03.2021. 20:59

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, večeras su zatvorena biračka mjesta na lokalnim izborima.

Prve preliminarne rezultate koje objavljuje CeMI pratite na ovom LINKU.

 

Na 138 biračkih mjesta, koja su bila otvorena od sedam sati ujutru do 20 sati uveče, pravo glasa imalo je 58.833 birača. Oni su odlučivali o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta, a počelo je prebrojavanje glasova.

Na izborima učestvuje šest lista, a sa pozicije gradske vlasti nastupa koalicija "Evropski tim za Nikšić", koju predvodi DPS kojoj je cilj da zadrži vlast u rodnom gradu i posljednjem uporištu aktuelnog crnogorskog predsjednika i izbjegne poraz koji bi, prema ocijenama, tu partiju mogao da pošalje u političku istoriju.

U borbi za vlast u Nikšiću učestvuju i lista "Mir je naša nacija", čiju osnovu čine demokrate Alekse Bečića, i lista "Crno na bijelo" koju predvodi stranka Ura Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom "Ne damo Nikšić" koji predvodi Gordana Radović, savjetnica premijera Zdravka Krivokapića koji, inače, javno nije podržao nijednu listu na nikšićkim izborima.

Na izborima učestvuje i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

Snage na izborima odmjeravaju i stranke vladajuće koalicije koje u Nikšiću nastupaju fragmentirano. Na glasačkom listiću je lista "Za budućnost Nikšića", čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, a koja u svom izbornom logou ima boje ranije crnogorske, kao i sadašnje srpske zastave.

 

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)