Kompanija CRBC

Radnici iz Kine pod medicinskim nadzorom zbog koronavirusa

  • 30.01.2020. 09:07

Iz kineske kompanije CRBC koja gradi dionicu auto-puta Bar-Boljare saopšteno je da se pet radnika koji su se nedavno vratili iz Kine nalazi pod medicinskim nadzorom i da nemaju simptome koronavirusa, te da se njihovo zdravstveno stanje prati svakih 12 sati.

Iz CRBC-a ističu da, prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, mjere zdravstvenog nadzora podrazumijevaju svakodnevno praćenje simptoma i znakova određenih bolesti tokom trajanja mogućeg perioda inkubacije.

"Ovi radnici imaju medicinske preglede na 12 sati, a tokom dana imaju i nekoliko anketa putem kojih pratimo promjene njihovog opšteg zdravstvenog stanja", objasnio je Srboljub Đorđević, ljekar u ambulantama CRBC-a.

CRBC posjeduje četiri ambulante opšte prakse na cijeloj trasi auto-puta sa dva medicinska tima i dva sanitetska vozila.

U kompaniji kažu da su u intenzivnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja Crne Gore i da preduzimaju neophodne mjere zaštite od potencijalnih virusnih infekcija, prenosi "Dan".

"Zaposlenima smo podijelili uputstva sa preporukama za održavanje lične higijene, a obezbijeđene su i zaštitne maske. Posljednji od radnika koji su sada pod nadzorom izlazi iz inkubacije krajem sljedeće sedmice", navode iz CRBC-a.

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм